Kändisadvokat ska försvara Mikael Styrman i hovrätten

UMEÅ: Måndag och tisdag är avsatta för hovrättsförhandling där kraftbolagsdirektören Mikael Styrman från Övertorneå vill bli friad från en dom om bland annat grovt skattebrott. Han kommer att företrädas av kändisadvokaten Per E Samuelsson, skriver Haparandabladet.

I tingsrätten dömdes Mikael Styrman till tre års fängelse och fem års näringsförbud för grovt skattebrott och skatteavdragsbrott. Domen överklagades.

Mikael Styrman bli friad från domen. I andra hand vill Styrman få straffet mildrat och undantag i näringsförbudet. Motiveringen till undantagen är, enligt försvarsadvokaten, att Mikael Styrman inte kommer att kunna skaffa sig ett annat jobb i Övertorneå men också att elförsörjningen i delar av Tornedalen utan Styrmans kunskaper skulle kunna drabbas av ”oöverblickbara konsekvenser”.

Åklagaren som också överklagat vill att straffet skärps.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , , , , ,
9 kommentarer om “Kändisadvokat ska försvara Mikael Styrman i hovrätten
 1. Kes. skriver:

  Ja nu skall den lisige ”micke räv” försvara sig i rätten och bra advokat skall han ha! Men vem skall betala denne?? Billiga är dom nog inte. Varför inte ta dit ”Silbersky”, han ställer ju upp för-kleti o pleti- och så tar han rejält betalt. Ja säger bara lycka till, låt rättvisan ha sin gång!!

 2. Kloka ord. skriver:

  Är Styrman oersättlig när det gäller elförsörjning i tornedalen eller är den tilltänkta advokaten så naiv så han sväljer floskler. Vem levererar el i övriga landet där Styrmans koncession inte gäller. Vad skatterna anbelangar så är det bara betala bort dom och andra skulder också så är saken ur världen och Mickael blir en fri man. Arbetsförmedlingen är öppen för alla.

 3. Magnus skriver:

  1. Advokatarvodet är detsamma oavsett vilken advokat det gäller i den här typen av förhandling.
  2. Även om Styrman betalar tillbaka sina skatteskulder blir han inte fri från frihetsberövande straff på grund av detta. Vilket gör att de allra flesta struntar i att betala tillbaka utan med all rätt väntar på preskription av beloppet som sker efter fem år.

 4. Kes. skriver:

  Jag håller med ”kloka ord”! Arbetsförmedlingen kan väl skicka ner honom söderut, som vi på 60-talet fick göra. Det finns väl diskarbeten för den ”listige” med. Då kan han rensa upp bland sina smutsiga tallrikar ,så ”vi” – rediga skattebetalare – slipper göra det åt honom. Jag undrar, om nu den svenska rättvisan, är tillräckligt robust, att klara denna, till synes lilla uppgift?

 5. Krutnisse skriver:

  Att ni gnäller om Styrman. Han är en av de få som tjänar pengar hederligt. Ni andra bidragstagare o fuskare skulle behöva synas i sömmarna istället. Och vad är det för kommun med Bucht i täten som låter deras hämnd över. Styrman betalas av skattebetalarna.
  Berätta för mig vem av er som inte är kommunaltanställd, har en anställning som drar in pengar och inte kostar kommunen pengar. Ingen!
  Så sluta gnäll på Styrman.

 6. Knapsu skriver:

  ”Han är en av de få som tjänar pengar hederligt”
  Jaha, så du menar att om man driver in skatt (elskatter) på uppdrag av staten och istället behåller dem för sig själv, så tjänar man pengar hederligt?
  Sedan undrar jag om inte Krutnisse råkade titta i spegeln när han talar om ”bidragstagare och fuskare”?

 7. Stefan H Ericson skriver:

  I det röda norrbotten finns den värsta jantelagen i vårt land. Det är fult att tjäna pengar, men helt ok att få bidrag. Att se hur det på varje gård finns flera bilar och skotrar och båtar, men ändå att ingen arbetar är märkligt. Om dessa människor också arbetade och betalade skatt så skulle statens utgifter för bidrag minska. Men 98% är ju genetiska sossar, så inget att förundras över. Tacka Styrman för hans entreprenörsskap.

 8. Kloka ord. skriver:

  Stefan Eriksson skall ha klart för sig att det exempelvis LKAB vaskar fram i Kiruna och Gällivaare är inte bidrag, inte vattenkraften och skogsråvaran heller. Läs läxan innan du öppnar ditt hjärta för osanna kommentarer.

 9. Knapsu skriver:

  ”Det är fult att tjäna pengar.. ..ingen arbetar… 98% är ju genetiska(??) sossar…”

  Man undrar om Ericson har glömt att ta sin medicin.