Karlskrona välte AHC i tredje

Karlskrona brottade ned Asplöven. Foto: Lasse Stenman

KARLSKRONA: I en rekyl efter fyra raka faller Asplöven med 1-3 (1-0, 0-1, 2-0) mot Karlskrona i Hockeyallsvenskan under onsdagskvällen.

FÖRSTA PERIODEN: Ett nytt kapitel i sagan om AHC!

AHC vinner första nedsläpp och håller i pucken bra under den första minuten, med en puck på kasse. Gästerna öppnar offensivt och friskt. Karlskrona vill också vara med i diskussionen och jämnar ut spelet i minut tre.

Asplövens förstalina, trio trans, driver upp tempot i en ganska intensiv hockeymatch. Idoff i AHC:s kasse väntar på sin första räddning efter fem minuter. Förstecentern Jacob Lagacé fördelar puckar snyggt kring sex blankt, med en het chans som följd.

Snygg parad av Idoff efter att hemmalaget prickat stolpe i minut åtta. Karlskrona har en hel del puck, men får inte ha den i de områden på isen som är farliga – Asplöven koncentrerade hemåt så långt.

Men också Karlskrona har en mycket vass kedja och Idoff får visa klassen flera gånger i minut tio. Jämnare match nu, med nio kvar av första. Med långa spelsekvenser och fint tempo.

13.03: matchens första pp får Asplöven. 5-8 i skott så långt. Bortalaget tar fast tag direkt, men första straffminuten går upp i rök. Inget mål och Karlskrona bränner en jättechans efter att man blir fulltaliga. Tyvärr kapitaliserar Karlskrona i uppvindarna och kan snyggt fixa 1-0 efter 16.33.

Gästerna låter sig inte nedslås och går framåt med två minuter kvar av perioden och skapar chans i minut arton. Men hemmalaget hinner också med ett läge innan paus. 9-11 i skott under en fin hockeyperiod.

ANDRA PERIODEN: Verkar kunna bli ännu en oviss kväll.

Karlskrona öppnar starkt och skapar läge efter en lång och precis passning. 1.47: nytt pp för AHC. Bra box av hemmalaget och en straffminut trollas bort. Trio trans fixar sånär kvittering. Men Karlskrona sätter sånär tvåan när man blir fulltaliga. Idoff är dock alltjämt vaken.

Fortsatt fartigt, men utan någon tydlig tendens. Ett felpass håller på att ställa till det för gästerna i minut sju. 6.43: femfyra för Karlskrona. Inövad variant resulterar sånär efter en halvminut. Stolpskott för Karlskrona med sekunder kvar av utvisningstiden. AHC lever farligt just nu.

Tempot lite lägre för ett slag. Andra power-break efter 10.54 och 2-6 i skott. Karlskrona på g efter brejket och tvåan hänger i luften. Gästernas Joachim Nermark dribblar snyggt men kommer för nära kassen strax efter elva blankt. Som det heter: matchen står och väger, nästa mål blir väldigt viktigt.

Karlskrona stoppar gästerna ganska effektivt med åtta kvar av mellanakten. Låsta positioner för ett par minuter. Spännande värre med fyra kvar till paus. Karlskronas styrspel fungerar bra och gästerna har svårt att komma på kasse. Asplövens norske landslagsback Nicolai Bryhnisveen täcker tappert skott med dryga minuten kvar av mellanakten.

Sebastian Dyk har en inspirerad stund med två möjligheter och fixar kvittering med den andra efter 19.07, frammatad av backen Oskar Nilsson och kedjekamraten Joachim Nermark.

Asplöven avslutar perioden i stor stil. 6-12 i skott.

TREDJE PERIODEN: Kvällen sista (?) akt.

Asplöven öppnar ånyo optimistiskt med sin transatlantiska trio. Intensiva två första minuter. 2.30: farlig styrning från Asplöven, men också hemmalaget har en bra målman.

Fyra mycket starka minuter från gästerna. Farlig chans för hemmalaget omkring fem blankt. Tyvärr får Karlskrona ta ledningen efter en fin soloprestation efter 5.12, lite som en blixt från klar himmel. Hockey heter det visst.

5.53: domaren ringer på målsituation för Asplöven. Inget mål, tyvärr. Men gästerna får pp i samband med situationen. Första straffminuten förspilld. Rätt bra spel, men lite för lågt pucktempo gör att hemmalaget kan försvara sig ganska enkelt.

Tajt på isen, med bara tre avlossade skott så långt. Karlskrona har gjort mål på sitt enda.

Dock 3-3 i skott vid sista power-break efter 10.03. Ska gästerna orka i kapp igen? Hemmalaget sparkar in en puck i minut elva, men domaren gör tidig wash-out. Asplöven ligger på under några minuter, utan att kunna skapa särskilt mycket och tiden rinner iväg.

Tre kvar nu. Dags att trolla fram ett ess ur ärmen.

Två kvar. 18.30: time-out för Asplöven och ut Idoff med offensiv tekning. Men man förlorar teckningen. Och drabbas av en tvåa efter 18.52. Betydligt sämre odds nu. Som brev på gamla posten: 3-1 i tom kasse med sekunder kvar.

– Vi gör en bra match ändå. Vi är det spelförande laget och hade mycket väl kunnat vinna. Men de studsar vi haft med oss under de senaste matcherna fick Karlskrona idag, sammanfattar Asplövens tränare Per Kenttä.

Med plus till Idoff i kassen och transatlantkedjan, även om de inte gjorde något mål. Rögle väntar på fredag.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå Taggar: , , , , ,
4 kommentarer om “Karlskrona välte AHC i tredje
 1. Bengan i Umeå skriver:

  Jag tror Asplöven vinner med 4 – 2

 2. Geronimo2 skriver:

  1-1, Kvitterat, nu känner jag igen Asplöven, ta fram resten av krutet..och vinn!! Yihaaa!!

 3. Geronimo2 skriver:

  Mycket bra försök ändå, fortsätt spela såhär så blir det bra !

 4. Knapsu skriver:

  Asplöven dominerade i första perioden. Tyvärr så belönades det inte med en en ledning målmässigt.
  Asplöven gjorde totalt sett en bra match och att förlora mot KHK i Telenor Arena är inget att skämmas för, KHK är ett bra lag och detta var en jämn match som kunde slutat hur som helst.

  Nu tar vi nya tag och plockar poäng i Ängelholm på fredag!