Planer på att stänga leksaksbutiker

TORNEDALEN: Sammanlagt 28 svenska leksaksbutiker som ingår i kedjan BR Leksaker och Toys’R’Us kommer eventuellt att stänga, varav BR Leksaker i Haparanda är en av dem.

Uppgifterna från det danska bolaget Top Toy, som äger leksaksbutikerna är dock luddiga. Rubriken i ett pressmeddelande lyder, Nordens största leksakskedja stänger 28 svenska butiker. Men i samma pressmeddelande står det att bolaget överväger att stänga 28 butiker. Inget beslut är alltså ännu taget om eller när butikerna kommer att stängas.

”Förhandlingar pågår just nu, men vi kan försäkra våra kunder i Haparanda om att de kan köpa julklapparna i Haparanda och att de också kommer att kunna byta eventuella felköp efter jul”, skriver Line Camilla Westrup Rasch i mejl till Haparandabladet.

Top Toy har enligt siffrorna ett negativt driftresultat  som uppgår till 200 miljoner kronor under det senaste året, och bolaget är satt i rekonstruktion.

”Som en följd av situationen är planen bland annat att stänga butiker som går med förlust, att förenkla värdekedjan och att se över de fasta kostnaderna, bland annat supportfunktionerna på huvudkontoret i Vallensbaek och i Hongkong”, skriver Top Toy i det pressmeddelande som HB har tagit del av.

HB har genom telefon försökt att nå vd:n för Top Toys svenska filial, Per Sigvardsson för ytterligare kommentarer, men dock utan något resultat.

Publicerad i Svenska
6 kommentarer om “Planer på att stänga leksaksbutiker
 1. statsmannen (s) skriver:

  ja med ett högerstyre i kommunen blir de ju så. var väntat och fler kk och avvecklingar är på gång. bla k-rådets bolag.

 2. Snuskrossen skriver:

  Och än värre med den nya ordföranden Lind i Socialnämnden som sitter på två stolar när han äger Cityfastigheter och snart plockar in nyanlända som vi skattebetalare finansierar! Hur fn tänker ni som tillsätter sånt!? Men jag kanske är felunderrättad men värt att kolla upp.

 3. Catarina Lindmark Sjukvårdspartiet Haparanda skriver:

  Statsmannen (S):
  Mycket kan man bli beskylld för, men att en dansk leksakskedja säljer dåligt i Sverige, kan man inte anklaga kommunledningen för – som f.ö fortfarande styrs av S+V om du inte visste det?
  Den nya kommunledningen har inte tillträtt ännu. Vi tillträder efter årsskiftet.

 4. Snuskrossen skriver:

  Statsmannen är nog blåst

 5. P skriver:

  Jag kan hålla med snuskrossen att det inte ser bra ut att man sitter på dubbla stolar.
  Får hoppas att så inte blir, men det är svårt att låta bli att tänka tanken.
  Blir lätt att man jobbar för egna intressen.
  Tillfället gör tj…..

  Kanske skulle vara så att man får välja det ena eller det andra.

 6. "Miljögifter" skriver:

  Plast är ju farligt…
  Dagens leksaker är ofta av plast…