Kenttä och Asplöven håller ord

Per Kenttä och AHC raggar spelare i närområdet. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: Hockeyns silly season tar fart. Under fredagseftermiddagen presenterade AHC ett par intressanta nyförvärv inför återtåget till Hockeyallsvenskan.

Sportchefen Per Kenttä har lovat att handla närodlat och står vid sitt ord.

Talangfulle anfallaren Jesper Ylivainio får utvecklas i gränslaget. 19-årige Ylivainio är uppvuxen i Övertorneå och har under ett par säsonger tillhört Luleå Hockeys organisation och gjort succé i klubbens J20-lag. Under den gångna säsongen fick han prova på hetluft i tre SHL-matcher.

– Jesper är snabb och teknisk. Han kommer att passa bra hos oss, lovar Kenttä.

Efter den gångna säsongens många målvaktshaverier, plockar man inför 2016-17 frukten direkt från trädet. Burväktaren Jesper Eriksson kommer från Kiruna, men har stått på tillväxt i Skellefteås juniorverksamhet och även debuterat det svenska J20-landslaget.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
11 kommentarer om “Kenttä och Asplöven håller ord
 1. icander skriver:

  kenttä..kanske en bra början! tror den närodlade marknaden är för mycke begränsad. börja bara inte och panikvärva från den finska spelarmarknaden,,då förstör ni hela konceptet….hpda folkets lag…

 2. Happisbo skriver:

  Detta räcker för att bli division 1 lag men ej högre

 3. Jari skriver:

  Kylläpäs pohjois divaari paljon heikompi kun etelä divaarit
  siis ei mitään mahiksia.

 4. Väntar skriver:

  Snäll Eriksson Salmela ?

 5. Dragos skriver:

  Väntar, precis de namn också jag väntar på, spelare med rätt inställning! Lägg till Nyman som hjälpte till bra på slutet, och några till så har vi en bra stomme av hembygd, talang och sisu att bygga vidare på. Nån annan från fjolåret som vill fortsätta i ettan vore inte heller fel. Jag tror Per Kenttä har en bra grej på gång!

 6. Nasuabo skriver:

  Vad händer? Åter efter en bisamråttesafari vid Kråklundsbäcken i norra Nasua, helt utan wifi-täckning, ser man plötsligt detta. Hoppet om livet före döden lever. Verkar vara nåt på gång igen, tack för det! Gillar Raubtier men börjar ledsna på att lyssna på låten Förgätmigej efter senaste kvalet, men om Asplöven ska satsa uppåt igen får det väl bli Panzarmarsch i hörlurarna framöver! Gillar tanken på närproducerade spelare, kan nog själv tänka mig prova en ”try-out” (yrittää ja uloos på menkieli?).

 7. renne skriver:

  hej per, de finns bra spelare i Rovaniemi så åk dit + joensuu

 8. Mad Max skriver:

  Patrik Laine skulle nog vara ett lyft för laget. Eller Sebastian Aho.

 9. Enok Nitti skriver:

  Det kanske behövs en Superman i laget,en Clark Kenttä.

 10. Knapsu skriver:

  Återkomst för kapten Hellgren, månntro?
  Känns som en spelare med rätt attityd och som håller tillräckligt hög klass för ett lag som vill till kvalserien.

 11. p.r.s skriver:

  jag fattar inte varför man ska värva finnar de finns bra spelare närmare ta folket från cape east mycket bra talanger men kostar en slant.tror de ej ställer upp gratis.