Kero avgår, Blomqvist utsedd till ny ordförande

PAJALA: Under Företagarnas extrastämma på torsdagen valdes Jan-Erik Blomqvist till ny ordförande efter avgående Bertil Kero.

De tiotal deltagarna på stämman var eniga i beslutet.

I måndags valde Bertil Kero att lämna sin post som Företagarnas ordförande.

Tidigare har Företagarnas styrelse sagt att de inte längre har förtroende för Kero efter hans kritik mot Pajala kommuns satsning på Tornedalen Pride.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
4 kommentarer om “Kero avgår, Blomqvist utsedd till ny ordförande
 1. Sture Bäver skriver:

  Jan-Erik Blomqvist uttalande i Norrbottens Kuriren 2014-07-03, citat – ”Tron är vars och ens ensak, vi har både yttrandefrihet och religionsfrihet i det här landet” – slut citat, hur kan man påstå att dom friheterna finns när folk bestraffas på detta sätt indirekt av PK-maffian (journalisterna), vars ledstjärna just skall vara det fria ordets rätt utan att leda till förföljelse. Det här fenomenet är ett mycket stort problem för demokratin och den fria debatten i landet Sverige av idag.

 2. Jonas Wahlberg skriver:

  Bra sagt av Blomqvist, tummen upp.

 3. Sixten Johansson skriver:

  Sture Bäver har rätt om huvudproblemet (1). Kommunalrådet gick ut i media med Keros privata åsikter och yttranden för att utsätta honom för repressalier och kunde glatt bryta mot våra två viktigaste grundlagar (vilket borde granskas av justitiekanslern). I Sverige har anpassligheten blivit den nya statsreligionen. Ansvaret för detta delar media med politikerna och med oss vanliga medborgare, som alltför ofta blir nickedockor och mobbare. Så hålls en ny sorts åsikts- och yttrandediktatur vid liv.

 4. Fd-Bybo skriver:

  Redan Vilhelm Moberg varnade för ‘Demokratur’, som dagens Sverige visar tydliga tecken på.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur