Kina driver på öst-västlig järnvägskorridor

ministermote

HAPARANDA: Kina spelar en viktig roll när det gäller att driva på en fungerande fraktkorridor mellan Shanghai och Narvik. Fyra högt uppsatta personer från järnvägsministeriet fanns på plats vid det transportministermöte som avslutas under torsdagen.

– De tog redan för ett år sedan initiativ till en arbetsgrupp för att få fart på New East-West-corridor (NEW). Det finns ett stort intresse att förbättra logistiken, säger Leif Zetterberg, statssekreterare på näringsdepartementet.

Infrastrukturminister Åsa Torstensson var optimist inför transportministermötet i Haparanda.

– Det här handlar framförallt om en mental resa där det nu gäller att höja medveten inom EU om behovet av fungerande fraktkorridorer i öst-västlig riktning. I EU har man hittills i första hand fokuserat på persontransporter.

Hon menar att det passar som ”handen i handsken” att kineserna nu så konkret driver på den fraktaxel som passerar genom Barents och med Haparanda mitt i allt.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
En kommentar om “Kina driver på öst-västlig järnvägskorridor
  1. ekforskund skriver:

    Reinfeldt skickar den mest inkompetenta ministern till norr för att lova ingenting. För Reinfeldt är glesbygden bara inget, för de ger inga röster som ”stureplanarna” ger. Jag är livrädd om högern får fortsatt förtroende för då får vi verkligen se en högerpolitik av klass. Nu har dom bara vilselett oss löntagare med sänkta skatter för att därigenom ge högerklassen ändå mer skattesänkningar…