Klart med hyresavtal för kafékedja till Barents Center

HAPARANDA: Concent har under tisdagen släppt det första företaget som har tecknat hyresavtal och ska in i Barents Center, nämligen Le Croissant.

Enligt ett pressmeddelande kommer Le Croissant  att få en lokal som vetter ut mot huvudentrén och det nya resecentrumet. Under sommartid kommer företaget att ha en uteservering.

”Vi ser fram emot att etablera oss i Barents center i Haparanda, som vi tror kommer bli en het destination i Norrland. Vi hoppas också på att stärka vårt varumärke mot övriga länder i upptagningsområdet samt vara rikstäckande här hemma”, säger David Mirzajani VD på Le Croissant

Publicerad i Haparanda, Svenska
22 kommentarer om “Klart med hyresavtal för kafékedja till Barents Center
 1. Guttaperka skriver:

  Äntligen!

 2. Bengt skriver:

  Hörde på nordnytt att sossarna ljugit om prislappen för skattebetalarna. istället för 18 miljoner som tidigare uppgivits ska kostnaden nu ligga på runt 28 miljoner / år i 25 års tid. Detta verkar vara mygel på hög nivå.

 3. Gevalia skriver:

  Ytterligare ett fik i Happis. Dags att lägga ner fiket på Storgatan.?

 4. Allvetaren skriver:

  Uppgifterna i Nordnytt är ju galet felaktiga. Man undrar varför dom för fram så grova lögner. Kommunstyrelsen har beslutat om två hyresavtal om ca 17 miljoner som indexregleras och inget annat.
  Detta visar bara att Nordnytt inte gjort ett bra jobb och har gjort bort sig ordentligt.

 5. örebroare skriver:

  Upplevde vid besök att det var brist på kafeer, bara vid storgatan och resecentrum samt ikea och coop

 6. Igor Morse skriver:

  Inga problem, ju mer kommunen betalar,ju mer blir det intäkter. Vänsterpartiet har visst upptäckt att det blir dyrt också, välkommen i gänget.Jag tror inte det blir några problem för Nya Konditoriet med ett fik på gränsen, kunderna i Gamla Stan fortsätter att gå dit.

 7. staffan skriver:

  Länge leve Storgatan, ”gamla stan” slår allt!
  Öppna betongkajen för turism, se på Kalix! Bygg ett höghus med utsikt mot fjärden från våningarna och restaurang/café på topp.

 8. Tuomas skriver:

  Gunnel Simu nämner indextalet 2, vilket betyder 23 miljoner. Till tre är det inte så långt, så 17 miljoner är GALET fel.

 9. Igor Morse skriver:

  Örebroare, det är fyra stycken, inte så dåligt. Dessutom finns det caféer i Torneå. Du kan ju bara fika i ett i taget. Det finns också Huldas cafe’ i Sverigefinska Folkhögskolan.

 10. Kalla fakta skriver:

  Allvetaren, tydligen behövs en faktapresentation:
  Hyresavtalet för skola och multiarena är enligt kontraktet 17 136 800 kr/år
  Med en årlig indexuppräkning på 3,5% kommer den årliga hyreskostnaden utslagen på 25 år bli ca 27 milj/år.
  Vad har Nordnytt gjort för fel?

 11. Gevalia skriver:

  Saknar ”Allvetarens” replik.

 12. Anders skriver:

  Hej
  Värdet på ett hyresavtal kan bara anges första året det löper, det är det som är hyresvärdet. När ett hyresavtal är indexreglerat, så förändras årshyran i förhållande till ett index, vanligen KPI. Ett år med ett negativt index, så sjunker årshyran, ökar inte index höjs inte årshyran, stiger index stiger årshyran.
  Att förutse indexhöjningen för den kommande 25 blir bara vilda gissningar. Hyresvärdet är oförändrat trots att den nominella årshyran stiger.

 13. gutten skriver:

  Heja Svt’s Nordnytt! Tack för att ni gräver och skriver om detta kontrakt som S-demokraterna gjort med Fahlander. Det är ett av Sveriges dyraste och mest långsiktiga kontrakt som en kommun gjort med ett privat och vinstdrivande bolag. Kommunens medborgare får i generationer betala skatt som går i företagarens ficka. Vad har hänt med HB? Varför gräver ni inte och skriver objektivt om detta längre? Har ni också blivit köpta av Fahlander?

 14. Allvetaren skriver:

  Att media granskar är bra, rätt och helt i sin ordning. Men när media undanhåller faktabaserade uppgifter från en kommun så är det oerhört allvarligt och undergräver demokratiskt fattade beslut. Det är helt förkastligt att kritisk granskning baseras på medvetet grova felaktigheter. Som medborgare vill jag ha fakta och inte någon fabricerad ”hitta på fakta”. Nordnytt går ut med en lögn inte bara en gång utan två. Det finns verkligen många i länet som är avundsjuka på utvecklingen i Haparanda.

 15. Tuomas skriver:

  Mikael Fahlander och två personer till har tjänat nästan en miljard på boendet åt ensamkommande och personlig assistans. Det är pengar som skattebetalarna i stort sett skänkt bort till dem.
  Sedan 2012 jagar Skatteverket Fahlander för att han ska ha skickat över en miljard till två företag som han kontrollerar I Luxemburg-vinstmedel som enligt skatteverket ska beskattas i Sverige.
  2010 deklarerade Fahlander en inkomst på bara 18 000 och fick igen Skatteverket på sig.

 16. Knapsu skriver:

  gutten: hade det varit bättre om kommunen istället för att hyra, byggt själv och då lånat och betalat en engångssumma på kanske 700-900 miljoner rakt ner i byggföretagets ficka? Lånet på den summan skulle ju isåfall betalas med ränta under lång tid till långivaren.
  Kanske en bättre affär, kanske en sämre. Vad vet jag.

 17. Solisten skriver:

  Hatten av för Allvetarens kommentar. Nordnytt har haft en tendens att slå ned på de mindre kommunerna och lyfta fyrkantsområdet. Så gott som samtliga hyresavtal är indexreglerade. Slår man ihop alla hyror för hela avtalstiden måste det tas hänsyn till att pengar ett antal år framåt är mindre värda idag, vilket Nordnytt helt verkar glömma bort. Lite skrattretande hur enkelt man far fram med påståenden.

 18. inte knapsu skriver:

  Knapsu: vad menar du? Att kommunen hade byggt ett köpcentrum? Man får ganska mycket mer än en skola för 700-900 miljoner.

  Vi skattebetalare ska inte hålla på med sånt här. Kommunen ska uppmana privata investerare att investera i kommunen och inte själv hålla på ta risker med våra pengar.

  Kan inte Bucht och Lugnet komma tillbaka. Var mycket roligare att läsa haparandabladet förr…

 19. Knapsu skriver:

  inte knapsu: Vi skattebetalare håller inte på med sånt här, det ÄR en privat investerare som bygger Barents Center. Vi skattebetalare kommer att hyra skollokaler och multiarenan.
  Alternativet hade varit att kommunen byggt en ny skola samt byggt ut nuvarande ishall.

  Vilket som varit bäst råder det ju oenighet om.
  Personligen hade jag förordat utbyggnad av Kuben och en annan placering av skolan än i ett köpcenter.

 20. Janne L skriver:

  Knapsu. du kan inte tala i ”vi” form om skattebetalare, du har ingen aning vad JAG skattebetalare vill.. JAG skattebetalare HÅLLER gärna på med sådant…. Vi är MÅNGA olika, därav olika partier…Låtsas ej vara bezzerwizzer, eller smartare än andra, då skjuter du dig i foten.. tala hädanefetr i JAG form….

 21. Knapsu skriver:

  Janne. DU tolkar in något i MIN text som inte finns där! I mitt svar till ”inte knapsu” påpekade JAG att det var ett privat företag som investerar, inte DU,VI,JAG skattebetalare.
  För övrigt föredrar JAG att prata om oss samhällsmedborgare (skattebetalare) som ”vi” snarare än JAG.

 22. Lord Mat skriver:

  All byggande ger också jobb på orten, oavsett o man bygger hjulet om och om igen. 😛