Klartecken för gränslöst resecentrum

HAPARANDA/TORNIO: De gamla busstationerna får gå i pension. Kollektivtrafiken i norra Sverige och Finland ska förenas i ny, en gemensam knytpunkt.

Bygget av det nya resecentrumet ska ske på en särskilt undansatt tomt mellan Ikea och gränsen. Syftet är bland annat att förbättra internationella pendlingsmöjligheter och därmed bredda arbetsmarknadsregionen. Förhoppningsvis ska turismens förutsättningar förbättras och även bussgodshanteringen kommer att förenklas.

Projektet finansieras genom ett EU-program och Länsstyrelsen, samt kommunala pengar från Haparanda och Tornio. Bygget kommer att påbörjas till hösten och Haparandas kommunchef Patrik Oja tror att resecentrumet kan vara färdigt inom ett till två år från byggstart.

– Det här är en fantastisk möjlighet. Vi har tagit ett jättestort steg mot vår gränslösa vision, kommenterar Patrik Oja.

Publicerad i Svenska
5 kommentarer om “Klartecken för gränslöst resecentrum
 1. sune skriver:

  Vilket svammel! Resecentrum?! Haparanda har ju inte ens nå förbindelse med järnväg och så ids man kalla det resecentrum. Ta en titt på Luleå BSTN har närliggande järnväg och kallas inte ens Resecentrum.

 2. Svenne skriver:

  Neeeeej!Inte det också!Räcker inte galenskaperna?

 3. Fundersam skriver:

  Vad har lokala företag för synpunkter? Är dom tillfågade eller är det kommunledningen som bestämmer?
  Fundersam

 4. från holmen skriver:

  busstationen är ju nog så nybyggd….vad skall det bli där??? en Moské kanske??… för att visa HPDA,s prägel som invandrarcentrum…

  Länk: http://sv.wikipedia.org/wiki/Mosk%C3%A9

  alla större platser i Gamla Svedala har en sån så nu borde HPDA också få mer Kultur…

 5. Svante Spolander skriver:

  Kom igen nu alla anonyma bakåtsträvare. Det är visionära ideér som för utvecklingen framåt. HaparandaTornio samarbetet är en fantastisk möjlighet för regionen. Think big act local.