Haparandas Asplöven går vidare till play-off 3

Suveräne målmannen Dan Mogemark får en björnkram av Marcus Waldehagen i feberyran efter Asplövens kvalseger mot Piteå. Foto: Lasse StenmanHAPARANDA: Löven vann kvällens gastkramande thriller mot Piteå med 3-2 (0-2, 2-0, 1-0) och är klara för vidare kvalspel.

Laget visar moralisk styrka när man vänder ett tvåmålsunderläge till seger.

– Det har varit tre bra och jämna matcher, säger coachen Freddy Lindfors. Piteå hade lika gärna kunnat vinna.

På lördag möter man Enköping hemma i Arena Polarica.

FÖRSTA PERIODEN: Asplöven inleder optimistiskt, men åker på ett mål i baken redan efter knappt två minuter. 0-1 genom Johannes Tornberg i en snabb kontring.

Nervöst.

Lagen drabbas av utvisningar, två för Piteå och en för Asplöven. Bägge gäng har bra tryck i pp, men målvakterna Dan Mogemark (i hemmakassen) och Markus Ottosson är stora akrobater.

Smågrinigt med två minuter kvar av perioden.

Tungt för hemmalaget. Piteå får 0-2 genom Kent Lindberg med 40 sekunder kvar av perioden. Detta efter att Asplöven slarvat med uppspelet.

Heta känslor i slutsekunderna. Utvisningar för bägge lagen. Löven har ett litet spelövertag, men Piteå har varit effektiva. Liknar första matchen i serien.

Asplöven behöver ett mål för att få bensin.

ANDRA PERIODEN: Ingen match för svaga nerver.

I ett virrvarr av tvåminutare gör hemmalaget livsviktiga 1-2 genom Dubbeldaniel, Despotovic på passning av Pegoraro efter knappt tre minuter.

2-2 kommer fyra minuter senare genom Marcus Waldehagen, effektivt framspelad av Olov Lundqvist och Mikael Svensk i numerärt överläge.

Ordningen återställd, i varje fall temporärt. Fler utvisningar…

Tvåminutarna haglar – svårt att säga om domare Schilken är petig eller om lagen är odisciplinerade. Olidligt spännande med fyra minuter kvar av perioden, men Löven i högsta grad med på banan.

Målmännen är dock skärpta.

Oavgjort efter 40 minuter. Nu är det dags för hjältarna att stiga fram.

TREDJE PERIODEN: Som väntat oerhört tajt, strid om varje meter.

Piteå får en utvisning efter drygt nio minuter, sex man på banan. Asplöven trycker på i pp, men lyckas inte få in puckuslingen.

3-2 till Asplöven efter knappt fjorton minuter!! Daniel Pegoraro sätter pucken högt från nära håll, på passningar från Stanislav Kall och Daniel Despotovic.

Matchens sista sex minuter blir en rysare. Piteå plockar ut keepern Markus Ottosson med knappt två minuter kvar och pressar på med en man mer, men lyckas inte skapa någon riktigt het chans.

Asplöven kan kosta på sig att missa öppet mål vid två tillfällen.

– Jag är stolt över att få vara kapten för det här laget, säger rutinerade försvararen Stanislav Kall efter matchen.

Kall ger också motståndaren Piteå en eloge.

– Det är härligt med slutspelshockey. Det blir fysiskt och mycket känslor, avslutar han.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,