Knapp förlust för Asplöven

Paltkrigare betvingade Asplöven under onsdagskvällen. Foto: Lasse Stenman

PITEÅ: AHC gjorde en bra bortamatch, men föll mot PHC som bärgade tre poäng efter 3-2 (1-0, 1-0, 1-2) i hockeyettan under onsdagskvällen.

Hemmalaget kontrollerar matchen under de två första perioderna och går in i den tredje akten med 2-0. Men Asplöven tar sig in i handlingen med ett mål i numerärt överläge efter 2.47, när anfallaren Patrik Forsberg nätar frammatad av Toni Lampo.

Piteå återtar kommandot med 3-1 knappt tre minuter senare – också det en kasse med en gubbe mer på banan.

Gästerna ger sig inte och efter 8.30 reducerar Patrik Forsberg till 3-2 med sitt andra mål för kvällen, åter framspelad av kedjekamrat Lampo.

Närmare än så kommer inte AHC, men ska ha heder för sin kampinsats. Där målvakten Carl-David Almqvist hör till rinkens främsta aktörer.

På söndag tar Asplöven emot Kiruna IF hemma i en förmodat jämn match.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.