Knarkkurir på väg till Övertorneå fick långt fängelsestraff

ÖVERTORNEÅ/SÄVAR: En man från södra Sverige hade drygt tio kilo cannabis i en ryggsäck när han kom körande på motorcykel och blev stoppad av polis utanför Sävar. Nu har han dömts till fängelse.

Händelsen inträffade i slutet av augusti och gripandet av mannen blev dramatiskt. Han observerades av en polispatrull då han körde för fort. Poliserna tog upp jakten och fick inte stopp på honom förrän de kört in i motorcykeln.

En kontroll visade att mannen inte hade körkort och att han dessutom var påverkad av narkotika. Narkotikan hade han i uppdrag att leverera till Övertorneå. Det var en form av avbetalning på en skuld han hade till kriminella personer i södra Sverige.

Mannens fängelsedom är på fyra år och tre månader.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
4 kommentarer om “Knarkkurir på väg till Övertorneå fick långt fängelsestraff
 1. ulf juntti skriver:

  Mycke medicin gick till spillo. Forskningen runt marijanan säger att det är inte farligare än kaffet som dricks. Det är bara att inte tonåringar börja konsumera det i för tidig ålder. Släpp marijanan fri. Läs på, politiker. Folk behöver medicin, inte läkemedel som förstör levern + att psykofarman är ett mer beroendekallande medel.

 2. Stig Aspholme skriver:

  Jag beundrar dig för att du vågar ta ställning. Personligen så har jag ingen åsikt i ämnet.

 3. Christer skriver:

  Ulf nu är du ute och cyklar…:( tyvärr. Nackdelarna övervägande för att inte släppa marjuanan fri. Oftast är det Användarna som har en positiv syn på droger, och vad gäller användandet av psykofarmaka så i många fall finns det ett missbruk eller beroende av ovannämda substans i bakgrunden som lett till psykiska åkommor. Hur många börjar använda marjuana i vuxen ålder, inte många vågar jag påstå! Nej till legalisering av marjuana! Politikerna är Ulf ganska pålästa i ämnet som tur är! Njut av livet utan droger!

 4. DICK PARKER KOLUMNIST. skriver:

  Marijuana är en sak. Men att mata ritalina (amfetamin) åt småbarn med bokstavssjukdomar för att vuxna kan ta det med ro framför TVn t.ex det är väl legal framkallande av beroende. Jag undrar därför vad är läkemedel och inte. Ett fall för icke insatta politiker att tjafsa om. Brajet kommer aldrig att kunna utrotas i ett klassamhälle som detta. Enade vi stå, söndrade vi falla. Tänk på det.