Kommun upphandlar efterfrågestyrd linjetrafik

ÖVERTORNEÅ: En efterfrågestyrd linjetrafik mellan Aapua och Övertorneå upphandlas och kommer att finansieras via kollektivtrafikkontot.

Nu är det möjligt att åka buss på ovan nämnd sträcka på 68 kilometer under skoldagar, men betyder att resenärer då måste spendera en hel dag i Övertorneå eller ta en fyra timmars hemresa eftersom ingen trafik finns utanför skoltider.

Enligt ärendebeskrivningen i kommunstyrelsen skulle varje resa tur och retur kosta totalt 2.400-3.000 kronor och uppskattningsvis används en efterfrågestyrd linjetrafik 40 veckor per år. Därmed skulle det kosta 120.000 kronor per år.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.