Kommunalrådet blev flyttgubbe

PAJALA: Äntligen blev det dags att flytta in i de nyproducerade lägenheterna på Tallbacken. För att fira hjälpte kommunalrådet Kurt Wennberg till att bära flyttlasset.

För första gången på över 20 år har Pajala fått nybyggda hyresrätter. De första hyresgästerna, familjen Olofsson-Svensson, flyttade in i sin nya tre:a tidigare i veckan.

För att inviga de nya hyreshusen var kommunalrådet Kurt Wennberg på plats. Med ett ganska ovanligt förfarande för att vara ett svenskt kommunalråd, invigdes huset genom att Wennberg själv hjälpte till att bära in bohaget.

– Jag hjälper till och bär de första lådorna, vi vill välkomna familjen riktigt ordentligt. Det är nog ingen annanstans som kommunalrådet och vd:n för bostadsbolaget hjälper till att bära flyttlasset, skrattade en strålande glad Kurt Wennberg.

Samtliga av de 28 nya lägenheterna är redan uthyrda, enligt kommunalrådet är hyresgästerna yngre. Han menar att det känns mycket bra att kommunens unga väljer att stanna kvar i bygden.

De nya lägenheterna tillsammans med veckans glädjande beskedet att Northland verkar ha löst sin finansiella kris gör att kommunen kan se framåt igen menar Kurt Wennberg.

– Det här är det första nybygget sedan början på 90-talet, så det känns riktigt roligt. Med tanke på Northlandfinansieringen känns allt riktigt bra, nu fortsätter vi planeringen framåt, avslutar han.

 

Publicerad i Svenska