Kommunalrådet kallar till presskonferens angående Northlandgruvan

PAJALA: Nedmontering av Northlandgruvan kan vara ett faktum om några dagar, uppger NSD.se. 

Under onsdagen kommer Harry Rantakyrö kalla till en presskonferens i gruvområdet i Kaunisvaara, enligt NSD.se

– Jag har fått indikationer på att det blir en nedmontering av gruvan om inget drastiskt händer inom de närmsta dagarna, säger han till tidningen.

Ända sedan verksamheten stängdes ner i gruvan i Kaunisvaara har konkursförvaltaren jobbat får att få till en lösning.

– Vad jag har förstått är pengarna i konkursboet slut på fredag. Händer det inget drastiskt innan dess är det nog kört. Läget är oerhört allvarligt, säger Harry Rantakyrö.

Publicerad i Svenska
9 kommentarer om “Kommunalrådet kallar till presskonferens angående Northlandgruvan
 1. Myrtrampare skriver:

  Vad var det jag sa? Mitäs mie sanoin? What did I say? DONNERWETTER!

 2. LK Gruvis skriver:

  Snart kommer det någon AMS lösning via regeringen i sista stund. Skulle inte förvåna det minsta. Det man inte kan förstå varför man under sommaren och under isfria tider skall ha folk och jobba dygnet runt i gruvan. Räcker det inte att man håller efter under minusgrader resten av tiden är väl tämligen bortkastade pengar fler miljoner ?
  Sedan så fick inte alla jobb i gruvan utan enbart vissa personer som jobbar via LKAB med lång erfarenhet blev jag nekad och samtal hjälpte inte med Rantakyrö.

 3. klurifax skriver:

  Allt enligt planerna från första början enligt dom med breda hängslen…här kan vi lätt tjäna miljoner och det gick ju vägen även denna gång. Gropen får skattebetalarna och allt annat runt om den fixa för dom med dom breda hängslen håller redan på och kolla någon annan dom kan blåsa. Märkligt att vissa herrar kunde försvinna så lätt från ledningen utan att någon reagerade?

 4. Stig Aspholme skriver:

  LKAB måste ta över, det kan regeringen ge direktiv om, allt annat är vansinne.

 5. Skandal skriver:

  Varför tvekar regeringen med stöd och varför vill de inte kommunicera med herr Ranta?
  Vet regeringen något om projektet som de inte vill blanda sig kanske de är rädda för att smutsa ned sig i de lokala sossarna, kanske de vet något om den pågående mututredningen som får dem att tveka i frågan?
  Vem vet kanske det kommer mer obekväma saker längre fram i denna sak när de lokala politikerna inte fick sin vilja igenom, kanske därför regeringen inte vill blanda sig i denna skandal?
  Vore dax nu om sanningen kom fram till slut, det är på tiden.

 6. Ingvar K skriver:

  Kan det vara så enkelt att politiskt våger inte Norrbottens väljarna så tungt vi är ca 300 000 i hela Norrbotten ,märkväl inte valberättiga . Det är med mycket tyngt hjärta jag skriver detta eftersom jag har varit aktiv i S-partiet i många år, och håller kanke på att tappa förtroendet för regeringspartiet. Mutta freistama kyllä see piaan kanate ???

 7. Ajattelija skriver:

  I mer än ett sekel har vi i tornedalen producerat döttrar och söner till att slita i malmfälten. Lite mer ödmjukhet från statens och LKAB’s sida vore på sin plats.

 8. ulosveisu skriver:

  Nu är det slut med nya döttrar och söner då homokulturen har blivit en norm. LKAB får importera från Polen och Baltiskastaterna mer folk – de gör de förresten nu idag också.

 9. us skriver:

  när ska detta spektakel ta slut ,slakta så lugnar det efter ett tag.