Kommunalrådet Waara vill inte fortsätta med politiken

HAPARANDA: Kommunalrådet Peter Waara (S) kallade på måndagen till en presskonferens, med rubriken ”hans planer efter valet 2018”.

Huvudfrågan som skulle få sitt svar var om Waara ställer upp för ännu en period, som kandidat till kommunalrådsposten.

Waara har varit oklar i den frågan, men presskonferensen gav svar: Han vill återvända till den akademiska världen och är alltså inte kandidat på att fortsätta som kommunalråd för (S) i Haparanda. Professorn som blev kommunalråd, ska alltså åter träda in i rollen som professor.

– Om jag fortsätter som kommunalråd ytterligare fyra år, blir det svårare att komma tillbaka till den akademiska världen, säger Peter Waara.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
30 kommentarer om “Kommunalrådet Waara vill inte fortsätta med politiken
 1. Happisbo skriver:

  stor förlust för Haparanda, Men lycka till med nya utmaningar.

 2. JJ skriver:

  Äntligen…ALLT har blivit sämre med Waara…Partipiskan har varit tydlig…Ida K är ett namn för kommunalråd…Hon kan förändra och står på sig trots vindens/stormen/vintern som kommer…………..

 3. Observer skriver:

  Peter och Jytte har lyft oss till oanade höjder,det är bara tacka och önska lycka till.
  Efterträdare finns säkert!

 4. Kalevi skriver:

  Nästa= Sven- Erik Bucht= Kan svenska och finska.

 5. Mats Berg skriver:

  Tyvärr tror jag inte att ni förstår vilken stor förlust detta är för kommunen…

  Tyvärr!

 6. (S)ven skriver:

  Tråkigt att Peter slutar men nu får vice kommunalråd chansen att träda fram.

 7. Axeli skriver:

  Jag tycker inte det är ngn större förlust, tycker han har varit alldeles för passiv/tyst, både han och vice.
  Den som däremot setts och hörts mer är väl Jytte,
  Hon har sannerligen tagit för sig, skött det kulturella på heltid, samtidigt hjälpt invandrare med att fixa konton, mm.
  Även hört att hon sprängt sina budgetar:)
  Dock en märklig kombination, karln kommunalråd, frun kulturchef(aningen jävigt)
  Men hon har hörts!ungefär 10ggr mer än Lena Ekh:)

 8. Fritidsfiskaren skriver:

  Mycket tråkigt att han inte kandiderar. När vi äntligen fått ett kommunalråd som kan företräda Haparanda på ett ypperligt sätt.Vem f-n skall man rösta på nu. Ida sitter ju i riksdagen och resten… ja, inte är det kommunalrådsmaterial i alla fall.

 9. Heja HSKT skriver:

  Som kommunmedborgare har jag, tyvärr, inte upplevt något positivt som skett i Haparanda under Peters mandatperiod. Däremot har det skett mycket negativt i staden under denna tid. Förlust för kommunen?

 10. De svagas vän skriver:

  Men tjära vänner: Ring Futurum Casus! Han kommer att lyfta kommunen till höjder ni inte kunde tänka er vara möjliga! Inte bara gränsen mot Suomi kommer nu att vara öppen utan även de mot Kalix, Övertorneå och Ryssland! Hell Casus!

 11. Pänktti skriver:

  Ida K är väl den bästa och ända efterträdaren.

 12. Alibaba skriver:

  Dags o få bort hela S från diktatur fasonerna.kommer aldrig mer rösta S.

 13. Jobben då? skriver:

  Man glömmer fort, Han och Beije (Vice K ifall ni ej visste) har inte sagt mkt de första 3 åren iaf.
  Han är nöjd med värmeverket, samt mottagandet av asylmottagandet???
  Men var är jobben?? Det är sånt som är viktigt för staden!!

 14. Nickname skriver:

  Ett kommunalråd kan inte skaffa jobb åt medborgarna. Det gör företagen, och de kommer om det finns kvalificerad arbetskraft eller att de kan tjäna pengar på annat sätt i Haparanda. Företagen bryr sig inte desto mer vem som är kommunalråd. Haparanda måste konkurrera med Luleå, Stockholm, Hannover och med Kinas elitutbildade arbetskraft. Att konkurrera med kineserna är inte det lättaste, de jobbar dygnet runt om det behövs. Nyss läste jag i Dagens industri att kineserna är ute efter SKF. Sedan tidigare så har de köpt delar av Volvo. Kan Haparanda tävla med kinesiska arbetare?

 15. Företagaren skriver:

  Jobben? Var finns kompetensen, skulle jag säga. Det finns massor med lediga jobb, men arbetsgivarna hittar inte kompetent folk till tjänsterna. Lågutbildade, outbildande, arbetsovilliga och förändringsobenägna latmaskar dominerar arbetskraftsutbudet idag. Tror ni att ett kommunalråd kan knäppa med fingrarna och kommendera hit företag? Kommunen har billig mark, bidrag finns att få för de flesta som etablerar sig, många företag är fria att lokalisera sig i stort sett var som helst i landet. Men finns personal? Nej.

 16. Laura skriver:

  Signaturen ”Observer” skriver att ”Peter och Jytte har lyft oss till oanade höjder”. Skämtar du? Vad har jag missat? Förtydliga!

 17. pirkko sihvonen skriver:

  Människor i chefsposition får alldeles för mycket bara negativa kommentarer av personer som sjäv i högsta grad är systemliggare,eller litar på alla möjliga bidragsystem,och gör ingenting själva ,men duktiga är dom att kasta stenar på dom som har gjort och har varit eldsjälar i staden Haparanda.Förstår
  ,att ingen orkar vara i stenkasting alldeles för länge,och skall inte heller vara för hälsans skull.Tråkigt att P.W fick börja sin tjänsgöring i Haparada ,men båten som hade sjunkit i botten efter alla andra politiker som hade lämnat båten och tagit med sig pengar.milj.med resväskan tillsöder

 18. Peter skriver:

  Haparanda behöver hitta sin plats och identitet i ett samhälle där allt fler flyttar mot storstäder och servicen krymper i glesbygden. Haparanda kommer ALDRIG kunna konkurrera och locka invånare med handel, service, karriärmöjligheter och utbildning. Stora Köpcentrum och liknande monument blir på sikt tomma skal som kostar att hålla varma på vintern. Satsa på det unika för Tornedalen istället. En vacker älv med vildlax, harr, öring och sik. Ljusa sommarnätter, snöskotersafaris på vårisen osv. Tror ni ett Ikea hade varit bättre än ishotellet för Jukkasjärvi ?

 19. btreak skriver:

  Vad har Lena Ekh åsadkommit? inte är det intern effektivtet eller sätta Haparanda på en positiv karta,

 20. från holmen skriver:

  vore ju väldigt klädsamt om valet först averkas innan man planerar en Sosse som Komunalråd..Det kan ju trots allt bli läge för nån annan

 21. Realist skriver:

  Till holmen
  Ja det vore väldigt nyttigt om ngn annan fick den möjligheten, hoppas väljarna förstår att det är viktigare att få ett bra kommunalråd än att följa partiboken!

 22. Willie nilsson skriver:

  Som ny iflyttad haparansabo är detta en skänk från ovan .att han inte fortsätter . Det har ju varit en katastrof . Inga klara besked . Må det sunda förnuftet komma till tals annars kommer kaktusbollarna rulla genom haparanda stad som i texas .

  Inga fler gråsossar på ledande possitioner mer tack

 23. Manfred Mann skriver:

  Vilket dravvel,att vi tappar en mycket kompetent person är väldigt tråkigt,de växer inte på trän här omkring precis. Att en ny person med samma eller rent av bättre kompetens skulle finnas tillgänglig är ej sannolikt,oavsett politisk inriktning. Vi får nog nöja oss med något slags mellanting som håller oss flytande ett tag,något nytt vad gäller personer eller företag,butiker kan vi nog glömma.Det enda som kan utveckla orten,området är sannolikt turismen i alla dess former.

 24. läs på skriver:

  Börjar nog brännas för Waara om BC-center som hans Sossevänner fattat inkompetenta beslut om. Hörde även att Waara själv uttryckte att han tyckte att BC_center hyrorna bara var en liten del av Haparandas totala budget och att han inte såg något problem med de enorma hyreskostnaderna. Men då har Waara bara gått korta Sociallinjen på gymnasiet och därmed knappt läst någon matematik.Inom socialdemokratin anses bildning och utbildning inte som så viktigt, vilket förklarar varför Sossarna kan lägga fram en skadlig politik, men ändå tro på den.Många förstår helt enkelt inte bättre!Ledsamt men sant!!

 25. Nickname skriver:

  Kompetent arbetskraft eller kompetenta politiker är svåra att hitta i Tornedalen i allmänhet och i Haparanda i synnerhet. De som flyttar tar med sin kompetens och i förlängningen kan inte en region dräneras på kompetens i all evighet. Kvar blir de som står vid sidan av och har synpunkter hur andra ska sköta om saker och ting. De glömmer att de själva är en del av problemet.

 26. lothar skriver:

  Kommuner med mindre än 40 tusen innevånare behöver inte ens vara politisk tillsatt, utan en stark företagsledning. Då minskar man käbblandet och handläggningen blir effektivare mindre långbänk. Funktionerna i övrigt bibehålls.
  Besluten som tas behöver vare sig röd/röda eller grön/blå klappa sig för bröstet för vad man åstadkommer.
  Haparanda kan ta täten…. 😉

 27. läs på skriver:

  lothar, du menar att Haparanda ska agera stridigt mot vad Sveriges rikes lag säger?
  Inkompetent flummande! Sjävklart har det betydelse om en röd tomte eller blå utbildad styr!

 28. Nobody skriver:

  Se inte medborgare som ett problem för skattebetarna ska gynnas precis i nivå med politiker i kommunen som medborgarnas sändebud är favoriserade i riksdagen. De som genar i kurvorna ser gärna medborgare som ett problem. Stort problem och ställer sig ivägen för utveckling. Bäst är att tiga still, politikernas drömscenario.

 29. San skriver:

  Eller om blå rasistisk smurfar sitter vid makten….

 30. Futurum casus skriver:

  lothar: Det är väl så politiska beslut sker i Haparanda. Käbbelfritt beslutfattande med tillhörande bastubad och skarpa drycker. Så blev vi, på den väg som jag bor på, av med vägrättigheterna. Vägrättigheterna flyttades till en annan ”väg” som innan dess inte ens dög till stig för nötkreatur. Vill vi ha ett sådant odemokratiskt samhälle?