Kommunalrådskandidat slog svenskt rekord i TV-tystnad

PAJALA: Kommunalrådskandidaten Ulrika Hammarström (S), Tärendö har slagit svenskt rekord i tystnad i TV. Hon utsågs häromdagen till rekordinnehavare av de politiska satirikerna Filip och Fredrik i programmet Breaking News i Kanal 5.

Det var i en intervju med SVT Norrbottens Hans Sternlund som Hammarström i förra veckan slog det svenska rekordet. Hon är som bekant utsedd till socialdemokraternas kommunalrådskandidat i Pajala av de nya socialdemokraterna som tog makten i arbetarekommunen efter striden om skolnedläggningar.

Hon fick av Sternlund frågan vad hon hade för alternativ till besparingar ifall skolorna skulle behållas.

”Inspiration för babblare”

Hon väntade hela 18,2 sekunder med att besvara frågan – och det är en oändligt lång tid i TV.

”Helt otroligt”! ”Hon är en inspiration för oss som babblar oss igenom livet”. ”Hon vågar protestera mot bruset”, var några kommentarer från de två elaka satirikerna.

Efter den rekordlånga pausen kom så svaret.

”Jag vet inte om det kommit något direkt i stället för de förslag som vi har lagt om andra saker som vi velat förbättra”, var svaret.

”Måste göra så i jobbet”

– Jag har lärt mig i mitt jobb som elkonstruktör och projektledare att man måste tänka till när exempelvis elektriker ringer och frågar om lösningen av någon elektrisk konstruktion. I elanläggningar kan fara för liv uppstå om anläggningen görs felaktigt.

– Därför har jag en vana att tänka till. Ibland dubbelkollar jag och ringer därefter upp och ger svaret. Här gav jag det svar jag kunde ge just då. Annars har vi ett program för långsiktiga besparingar, säger Ulrika Hammarström.

”Lite tvivelaktigt”

Tärendö har alltså fått två rekordhållare, Charlotte Kalla i antalet SM-guld och du för tystnad i TV.

– Mitt rekord är kanske lite mer tvivelaktigt. Men jag vill inte ljuga i den politiska stridens hetta, säger Ulrika Hammarström.

 

Publicerad i Svenska
18 kommentarer om “Kommunalrådskandidat slog svenskt rekord i TV-tystnad
 1. AnnBritth skriver:

  Ja, det var inget dåligt rekord. Hon måste nog snart börja prata om det ska bli något resultat. Tiger man så samtycker man….

 2. Kommunbo skriver:

  Bättre att tänka efter än att ljuga!

 3. fd byråkrat skriver:

  Charlottas rekord är betydligt mer hedervärdare än Ulrikas rekord, jag upplever hennes förklaring som krystat.Ingenting för en framtida politiker att ta efter

 4. Konkret skriver:

  Jag vill inte ha ett kommunalråd som måste ringa någon för att fråga vad man tycker. För övrigt tycker jag att det är jättebra att det finns fler relativt unga kvinnor – och inte bara gubbar – som är beredda att engagera sig i politiskt arbete, men Ulrika borde ha samlat på sig mer erfarenhet som förtroendevald innan hon ställde upp som kommunalrådskandidat.

 5. Kommunbo skriver:

  Vänta och se! Jämfört med dagens alternativa sanningar / lögner om a) behöriga sökanden till lärartjänst i Tärendö b) uppvärmningskostnader för badhusen c) äldreboenden ( Ojanlatvas fråga och Annas svar )

  Det finns fler…

 6. Funderare skriver:

  Hon kanske kan komma med sanningen om antalet elever i Tärendö? Är barnmisshandel att driva en skola på det sättet.

 7. Lins skriver:

  Komiskt att många missar att detta nya rekord i vårt avlånga land av lång tystnad i televisering tyder på att S politiska fokus kanske inte direkt handlat om någonting alls egentligen. Suktar efter makt, glömmer vilka man lovat vad till, struntar i medlemmarnas åsikter när det passar ens egna agenda. Är precis allt det en beskyllt och anklagat andra för. Komiskt faktiskt.

 8. Funderare skriver:

  Vad har socialdemokraterna för program då? Hur ska dom spara? Vill dom fortsätta ha skolor utan ungar och pumpa in pengar i badhus?

 9. AnnBritth skriver:

  Lins….Banne mig, jag tror du har helt rätt. Tystnaden var total😀😀

 10. observant skriver:

  Tänk till funderare! Man har stängt skolor och badhus och inte sparat en enda krona. Skolverksamheten har blivit mycket dyrare och är resultats mässigt ändå i botten.

 11. Pekka Puupää skriver:

  Voj saatana!

 12. KD -2,7% skriver:

  ja de var verkligen pinsamma sekunder, kanske inte för henne men för väljarna. där förlora hon ”makten” i kommunen. tror framtid s är den stora vinnaren i kommande val. för inte kan vi ha en inkompetent k-råd som har tunghäfta!!!

 13. Umebo skriver:

  ”Skolverksamheten har blivit mycket dyrare och är resultats mässigt ändå i botten”.
  Komik på hög(?) nivå.

 14. Hojhaj skriver:

  Driva en skola utan barn är dyrt!

 15. I moderna tider med videosändningar skriver:

  Se på skolsystemet i Australien med milsvida ödemarken och med längre sträckor än någonstans och ändå bedrivs skola för enskilda elever, hemifrån. Det kan kallas för en flexibel syn på samhällsservice.

 16. sivan skriver:

  Klippet från Breaking News var roligt men pinsamt och samtidigt kände jag, stackarn, det där kan hända vem som helst som är osäker. Jag känner inte till Hammarström, men hon kan nog bli bra, men behöver tid på sig, få erfarenhet och kunskap. När man ”lyssnar på tystnaden” så känns det inte som hon är redo för kommunalrådsposten än på ett bra tag. Tror Krakow skulle vara redo att axla den rollen i dagsläget.

 17. Funderare skriver:

  I moderna tider med videosändningar:
  Haha, verkligen ett fall för socialutskottet. Är knappast bra för barnen utan någon som helst social kontakt, som det är i Tärendö skola.

 18. Tänk om och tänk rätt skriver:

  Säg inte det funderare, många barn lever med ett nätverk av närstående som av olika anledningar är hemma på dagarna. Det är bättre att betala undervisning med betald lunch för barn och närstående. Numera är alla i föräldragenerationen utbildade på gymnasienivå. Ett alternativ som är mycket bättre att föredra än att skicka iväg barnen på långväga bussresor ohälsosamt många timmar per skoldag.