Kommunen delar ut fyra stipendier

ÖVERTORNEÅ: Bengt Aili och Henry Huuva, Elis Martin och Mikael Viersalo, samt Roger Vestin och Fereshteh Rezai är namn på de personer som av kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott får äran att ta emot de totalt fyra stipendier som årligen delas ut. Utdelningen sker i kväll, fredag, under firandet av Polcirkellands Nationaldag i centrala Övertorneå.

Då var det dags igen för kommunens årliga stipendier, som är äran mer än pengarna. I och för sig är inte 5.000 kronor heller en summa att förringa.
Kulturstipendium vuxna går till de dansande männen Bengt Aili och Henry Huuva. Om anledningen till att de uppmärksammas sägs följande:
– Bengt Aili och Henry Huuva har satt Tornedalen och Övertorneå på Sverigekartan och är älskade och uppskattade profiler i och med sin medverkan i SVT-serien Bastubaletten 2016 och 2017. Tillsammans med tre andra tornedalingar har Bengt Aili och Henry Huuva nått fram till både en yngre och äldre publik med sina öppenhjärtiga, sorgliga och skämtsamma budskap.
Två unga musiker
Kulturstipendium ungdom går till Elis Martin och Mikael Viersalo för deras kvalitéer på det musikaliska området.
– Elis Martin och Mikael Viersalo är positiva, ödmjuka och omtyckta killar i Gränsälvsgymnasiets år tre. Samtidigt som de studerar till fordonsmekaniker, spelar de bas och gitarr i skolbandet. Elis Martin och Mikael Viersalo har utvecklat sin musikalitet på ett imponerande snabbt sätt. Deras skicklighet grundar sig på att de är musikaliska, men också på att de på ett engagerat och konstruktivt sätt tar tillvara på de tränings- och spelningstillfällen som erbjuds dem, lyder kriterierna för att det valts ut.
Idrottsledarstipendium vuxen får sjukgymnasten Roger Vestin i Hedenäset. Han får det för att han ”på bästa möjliga sätt tagit över SK Gränsens barn- och ungdomsverksamhet. Hans stora intresse är skidåkning, men deltagarna får prova på allt från friidrott till skidskytte. Roger Vestin leder och lär ut på ett professionellt sätt. Han får alla att delta och även föräldrarna är ombytta och tränar ihop med barnen.”
Talang i olika idrotter
Idrottsstipendium ungdom får Fereshteh Rezai. Hon går år åtta i Svarträvens skola i Övertorneå.
– Trots sin unga ålder har hon utomordentligt goda tävlingsresultat i taekwondo och i andra idrotter i och utanför kommunen. Bland annat blev hon år 2016 guldmedaljör i taekwondo på Stockholm Cup. Fereshteh Rezai fortsätter att utveckla sin talang och höga kapacitet i olika idrotter. Genom sitt positiva uppträdande visar hon fint kamratskap och ledarskap och är ett föredöme för alla ungdomar, lyder motiveringen om unga Fereshteh.
Förutom stipendieutdelningarna kommer nationaldagstal att hållas, ambassadör Lars Ahlgrens företagarpris kommer att delas ut och nationaldagen avslutas med dragning av Handlarnas kvittolotteri med 10.000 kronor som högsta vinst.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: ,
4 kommentarer om “Kommunen delar ut fyra stipendier
 1. Damen i publiken skriver:

  Grattis till alla stipendiater! Funderingar kring Polcirkellands evenemang. Ni borde ta hjälp av de som kan det här med ljus och ljud. Man varken hörde eller såg något. Känns lite opassande med konferencierens skämtande om att få krama kvinnor. Förstår ju iofs saknaden. Inte en kvinna eller barn syntes ju till på denna gubbfest. Sen var det ju trist att det stod 18.30 i annonsen men dragningen var i full gång tidigare. Till sist. Som skattebetalare undrar jag varför kommunen sponsrar och lyfter just detta jippo så mycket? Kan det vara för att det är kompisar till Mörtberg?

 2. Kramisen skriver:

  Till damen i publiken, ett jäkla gnällande om kramar. Hur vet du om du hörde rätt, du skriver ju att du varken hörde eller såg något. Kramar är bra kramas mer.

 3. Damen i publiken skriver:

  Just ja. I Mötbergland är allt perfekt. Har man en åsikt så är man gnällig. Vi är många som fått höra det nu. Ljud och ljus var dåligt. Punkt.En gubbfest för gubbar som kommunen betalar. Tur jag inte vann och slapp en påtvingad kram.

 4. Kramisen skriver:

  Damen ! Du kanske har tur nästa år 🙂