Kompakt kritik mot stängning av Bum i Haparanda

Barn- och ungdomsmottagningens filial i Haparanda ska stängas. Beslutet väcker starka känslor och har fått politiker att agera.. Foto: Eva Spiik

HAPARANDA: När landstinget måste spara ryker barn- och ungdomsmottagningens filial i Haparanda. Därmed riktas kompakt kritik mot NLL.

Meningen är att barn och ungdomar som är i behov av samtal/terapi ska från och med hösten åka till mottagningen i Kalix.

Föräldrar till barn som är i behov av terapi, professionen, politiker med flera är både upprörda och förtvivlade med tanke på att det är barn som mår dåligt som drabbas.

En förälder uppger för Haparandabladet att varken föräldrar eller barn kommer att orka eller ha möjlighet att åka varje vecka, och i vissa fall flera gånger i veckan, till Kalix.

– Som förälder känner jag starkt, att jag kan fast städa gratis bara barnen får den här hjälpen, säger hon med tanke på att det skulle minska lokalkostnaden i Haparanda.

Verksamhetschefen i Kalix, Christina Strömbäck, motiverar indragningen med att det ger en besparing på 300.000 kronor, samt att barnunderlaget i upptagningsområdet östra Norrbotten har minskat.

Detta köper dock inte politikerna i Haparanda.

– Man hänvisar till att barnen har blivit färre. Men, behoven har ju ökat, säger kommunalrådet Gunnel Simu (S) till Haparandabladet, och uppger att hon kommer under tisdagen att uppvakta landstingsstyrelsens ordförande, Kent Ögren, i ärendet.

(C)-ledamot i landstingsfullmäktige, Perarna Kerttu, har i sin tur agerat genom att lämna en interpellation där han kräver svar av Ögren.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , , , , ,
En kommentar om “Kompakt kritik mot stängning av Bum i Haparanda
  1. Thomas skriver:

    Kent Kent. vi kan ju ta minska på höjdarnas löner istället fort får dom ihop 500,000kr vi börjar med din.