Konkursbeslutet flyttas fram

HAPARANDA: Konkursförhandlingen för Asplöven HC fortsatte under måndagen med att beslut togs att flytta fram förhandlingarna två veckor framåt till måndag 22 januari klockan 10.00. Asplövens företrädare David Lehto var med via videolänk och ville flytta fram konkursförhandlingarna två veckor.

– Vi vill hinna garantera lönegarantin, meddelade Lehto.

Motparten Aleksandrs Semjonovs företrädare advokat Filip Vujcic accepterade Asplövens ansökan om ny tid för förhandling.

Tingsrätten har beslutat om att bevilja Asplövens ansökan om rekonstruktion. Asplöven Hockey har föreslagit jur kand Fredrik Sundin, Ackordcentralen Norrland ab som rekonstruktör. Fredrik Sundin har förklarat sig villig att åta sig uppdraget. Borgenärssammanträde kommer att hållas inför Haparanda Tingsrätt den 23 januari 2018 klockan 13.15.

Publicerad i Svenska
5 kommentarer om “Konkursbeslutet flyttas fram
 1. Axeli skriver:

  Det står i NSD att det är 2,4 miljoner i skulder varav över 700000 i leverantörsskulder, hur tänker man när man låter det bli så stort minus?

 2. Heja HSKT skriver:

  Företrädaren önskar att förhandlingarna flyttas fram. Det låter bekant. Liknande uttalanden kom när det gällde BC från samma person.

 3. Realist skriver:

  Om summorna i NSD stämmer, så är det lindrigast och söka konkurs.
  Hur är det ens möjligt från ledningens sida att hamna så här snett?
  Styrelsen o klubbledning borde skämmas!
  Jag hoppas verkligen att ni gör rätt för er mot leverantörerna.
  Ekonomisk doping kallar jag detta..

 4. Jens skriver:

  Ja, herregud. Drygt 2 miljoner i skulder varav 700.000 till leverantörer.
  2 gånger de senaste åren har kommunen gått in med skattemedel för att betala skulder och nu är det statliga medel och leverantörerna som ska betala för festen.
  Bra affärsmodell! Förresten: någon som vet om det på årsmötena beviljats ansvarsfrihet för föregående år och i så fall varför?

 5. Bond skriver:

  Nu borde det vara spiken i kistan för Asplöven,kommunen har inte heller pengar till livräddande insatser.