Kött klassas som cancerframkallande

TORNEDALEN: För första gången klassar WHO ett livsmedel som cancerframkallande.

Enligt världshälsoorganisationen WHO handlar det om processat kött i form av charkuteriprodukter som till exempel korv, pastejer och skinka som listas.

Annat rött kött från ko, gris och lamm klassar hälsoorganisationen som ”troligen” cancerframkallande.

Enligt utvärderingen som gjorts av experter från tio länder har tjocktarmscancer det tydligaste sambandet med kött, men kopplingar kan också ses när det gäller cancer i bukspottkörteln och prostatan.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
3 kommentarer om “Kött klassas som cancerframkallande
  1. grr.. skriver:

    Elämä on henkenvaaralista : Oroa sig för allt som hittas på för att väcka uppmärksamhet är betydligt farligare än allt möjligt annat…

  2. klurifax skriver:

    Var lugn och ta det med en nypa salt för alla dom här olika rapportera beror på vem som betalat forskningen och måste då få valuta för sina pengar.

  3. Osenk skriver:

    Människan har ätit kött sen begynnelsen. Kan detta vara ett sista desperata försök från MP för att få lite luft för deras politik innan man är utraderad från den politiska kartan. Om riskerna att äta kött: Min bror sa för länge sen att ingen har klarat sitt leverne med livet i behåll. (Ei kokaan åle elämästä henkisä selvina.) Skyller stavningen på meänlieli.