Kraftsamling mot skogsbränder

NORRBOTTEN: I och med den ihållande värmen och torkan fortsätter bränderna härja i länet och landet.

Enligt SOS alarm pågick under torsdagen totalt 50 bränder i skog och mark i landet, varav 12 var i Norrbotten och fyra i Tornedalen.

P4 Norrbotten uppger att fyra bränder i länet bedöms som extra svåra, dessa finns i Jokkmokk och i Gällivare.

Vidare uppges att personal från F21 avbryter semestern för att hjälpa till och bekämpa skogsbränder, samt att länets räddningstjänst får under fredagen förstärkning av tio brandmän från Skellefteå.

SOS alarm uppger också att antalet 112-anrop är över genomsnittet för normala sommardagar och att läget är ansträngt. Därmed vädjar SOS Alarm till allmänheten att inte ringa nödnumret 112 om man inte är i akut och direkt behov av hjälp.

Enligt SMHIs tidigare väderprognos väntades ett efterlängtat regn i länet till lördag, men en uppdatering visar nu på fortsatt sol och värme…

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
15 kommentarer om “Kraftsamling mot skogsbränder
 1. Laitahyökkäjä skriver:

  Alla ni SDare som flyr skogsbränderna i vårt land, stanna kvar i brandområdet så hjälper vi er på plats.

 2. Tasku skriver:

  Till Laitahyökkäjä: Till skillnad från alla andra partiledare så är Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige (AfS), nu ute och hjälper till att släcka bränder. Visst; du syftade på Sverigedemmokrater, men han är ju en utesluten SD:are, så det måste väl sätta honom än mer i siktet för dina osmakliga kommentarer? Kan du för mig tala om ifall Löfven och de andra partiledarna är ute och hjälper till att släcka? Nej; de är endast intresserade av att säga att alla generellt i samhället skall hjälpa till, men själva är de ej där ute. Hur kan du försvara detta…?

 3. Tasku skriver:

  Menade naturligtvis Sverigedemokrater och ej Sverigedemmokrater. Bara för att klargöra, då attacker på stavning ej är ovanligt när de man ber om svar ej kan svara.

  För övrigt gällande din kommentar: Sådana som du tar branden hit, men konceptet om att ta tredje världen hit och ej undvika att således också bli tredje världen är förmodligen någonting du ej tänkt på.

 4. Tasku skriver:

  Varför godkändes ej mina kommentarer, trots godkännandet av Laitahyökkäjäs djupt respektlöst, ändock oprovocerat skrivna kommentar? Rätt så underligt.

 5. Karl-Göran Bäckström skriver:

  Ni hade till slut en notis att det brinner i Tornedalen var brinner det är inte hb en tordedalstidning eller är det så att det inte brinner i Pajala är det så att enda stället ni har en reporter. Ni har blivit Pajalablade.Ska jag fortsätta med er tidning vill jag läsa vad som händer i Tornedalen och Haparanda där jag bor

 6. Laitahyökkäjä skriver:

  Tasku, ibland behöver man lämna skogen oavsett om det brinner eller ej. Jag tipsar dig att komma ut ur rökpörtet, se lite av omvärlden och utbilda dig. Samhällskunskap, historia och empati för krigs- och branddrabbade kunde vara en god början. Och du, jag har ej försvarat Löfvens frånvaro vad gäller handfast brandbekämpning. Just sådana misstolkningar kan du slipa bort med hjälp av utbildning där förhoppningsvis analysförmåga också.
  Slutligen. Vet du inte att alla skrattar åt Kasselstrands ”brandbekämpning” då den är fejkad.

 7. Knapsu skriver:

  ”Enligt förteckningen över frivilliga i Ragunda, Jämtland så är INTE vare sig herr Kasselstrand eller hans fotsoldater på plats nu eller sedan insatsen började.

  ALLA frivilliga MÅSTE anmäla sig och bli tilldelad lämpliga uppgifter.

  Snacka om fake news och så osmakligt tilltag att göra politik av denna tragedi som berör så många människor.”

 8. Länge leve det solidariska samhället! skriver:

  Bygg upp en stark org. som bekämpar skogsbränder, och skogsägarna får betala, naturligtvis. Det skall ingå i deras verksamhet och minska risken för att alla andra ska drabbas av eländet. En skogsfastighet kan inte jämställas med en bostadsfastighet. Om skogen ligger intill bebyggelse måste de installera kraftfulla sprinklersystem som håller elden på betryggande avstånd från bostäder, mm. Dessa sprinklers ska kunna släcka ALLA former av skogsbränder. Alla till skatteparadisen förda pengar, pengar som stulits från det allmännas kassa, hade kunnat bekosta sprinklersystem som täckte hela Sverige.

 9. från holmen skriver:

  Staten måste prioritera sina utgifter..finns bara ett statligt verk som aldrig får sina äskanden nedprutade…

 10. Viktigpetter skriver:

  Paula Bieler från SD skall ha varit en av de första frivilliga som anmälde sig. Hon ingår tydligen i Hemvärnsorganisationen.

 11. ej fake news skriver:

  viktigpetter: de är fake news. du verkar läsa för mycket på SD:s hemsida. bieler är på sem resa till ryssland. så vad du hittar på stämmer ju inte!!!

 12. Knapsu skriver:

  Viktigpetter: menar du att det faktum att en (1) Sverigedemokrat hjälper till i kampen mot skogsbränderna skulle vara ett skäl till att rösta på ett parti med fascistisk agenda?

 13. Viktigpetter skriver:

  Till ej fake news: Jag såg inslaget i tv om när PB åkte upp till Ljusdal alldeles i början på bränderna och det är ju ett tag sedan. Menar du fejknjusare att hon inte får ta semester efter en dust med släckningsarbetet. Du verkar vara lika hemfallen åt att tillverka dina egna sanningar, ungefär som vår statsminister.

 14. Laitahyökkäjä skriver:

  Duktig flicka den där Paula. Är hon hos Putin för lite taktiksnack i ämnet ”så klamrar du dig fast vid makten även efter att den officiella mandattiden löpt ut”. Hon kan ju inte åka till Tyskland numera då Adolf är väck sen länge…

 15. Viktigpetter skriver:

  Vet du Laitahyökääjä att hon är judinna. Du kanske borde sila ditt Hitlerprat. Du skall inte ta efter statsministern.