Kristersson föreslås som statsminister

NORRBOTTEN: Talman Andreas Norlén avser att den 12 november föreslå riksdagen att Ulf Kristersson (M) blir statsminister.

– Mot bakgrund av de samtal jag har haft med partiledarna är det min bedömning att det nu är dags att gå till kammaren med ett förslag till statsminister. Ulf Kristersson företräder den större av de två grupperingar som röstade nej till statsministern den 25 september och det finns en logik i att då pröva honom i kammaren, säger talman Andreas Norlén.

Talmannen har uppmanat Ulf Kristersson (M) att före den 12 november återkomma med besked om den tänkta regeringens partimässiga sammansättning.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
59 kommentarer om “Kristersson föreslås som statsminister
 1. Erik skriver:

  Tyvärr är Kristersson inget stadsministerämne och aliansen är ju snart ett minne blott.Lika bra det.

 2. Liverpoolaren skriver:

  Åh herregud.

 3. Holmeros skriver:

  Det är märkvärdigt med dessa folkpartister eller liberaler som dom nu kallar sig. Bengt Westerberg på sin tid blev utsedd till årets kvinna.
  Jan Björklöv har lovat sina två barn som han har adopterat att aldrig ta stöd av Sverigedemokraterna. Löftet till sina barn verkar vara viktigare än Sveriges framtid och väl. Dags att se sig om efter ett annat jobb än att företräda ett borgeligt parti. Jag tycker det är dags att nominerqa honom till århundradets kvinna för större kärring får man leta efter

 4. Allan skriver:

  Ja, jag håller med om ”Oh Herre Gud”

 5. Laitahyökkäjä skriver:

  Kommentarer som ”kärring” nedvärderar halva mänskligheten. Under vilken sten har du legat? Hyfsa till eller kryp tillbaka in i grottan…det är f—-ing 2019!

 6. Holmeros skriver:

  Laitahyökkäja ! Jag vet inte vilken tidsuppfattning du har. I min värld är det fortfarande 2018. Du kanske gjorde fel med klockan när du ställde om den till vintertid. Prova vrid fram den några år till så kommer du få se Jimmie Åkesson som statsminister

 7. Laitahyökkäjä skriver:

  Oj vad jag slarvar. Ordet ”snart” föll visst bort i hastigheten. Ursäkta fadäsen…även om du nog förstod. Men 100 kan man inte va´ då Sd-väljarna inte brukar tillhöra intelligentian precis. Hur som söker H göra en poäng av petitessen så han slipper svara för sin unkna världsbild. Du kanske har nån kvinna eller dotter därhemma som ej gillar ditt ordval, eller är du ännu en bitter gammpojk som allena gnisslar tänder i rökpörtet? ”Nu ska jag f-n rösta på SD och hämnas på alla, grrr!”. Ja, och grattis redan nu till att Jimbo kommer att bli statsminister om några år! Klackarna i taket bara…

 8. Erik skriver:

  Bevare oss väl från SD!!

 9. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Sossar och vänsteranhängare är inte heller så värst begåvade. Ska du ha begåvade väljare så måste du nog tillhöra alliansens väljarkår och det tror inte jag att du tillhör.

 10. Futurum casus skriver:

  SD som opposition behövs i riksdagen. Vi kan inte ha sju partier som tycker likadant i t.ex. migrationsfrågor. Politik måste alltid uppnå ballans för att den ska fungera.

 11. Laitahyökkääjä skriver:

  9 nov 2018: Ulf Kristersson i morgon-TV: ”Man kan inte ignorera SDs väljare…”. Exakt 80 år tidigare, 9 nov 1938: Kristallnatten! En gräns passerades där – och sedan en till, och en till, och en till…tills…ja ni vet. Denne Ulf i fårakläder borde lära av historien, läsa A Bullocks En studie i tyranni, så att han kan hålla sig ifrån att passera riskfyllda gränser…

 12. Niin se on skriver:

  En sak för talmannen; ta fram någon som belyser och förklarar hur vanliga, arbetande människor, ofta LO-anslutna, kan rösta borgerligt? Viktigt att lyfta fram och analysera hur hjärntvätten fungerar. Högerns bedrifter(därmed också alliansens) kan Googlas; ”så har moderaterna röstat – det nya arbetarpartiet”. Hur kan vanligt folk rösta på något som sparkat vanligt folk i huvudet i mer än 100 år? Massiv media-dominans, penningvälde och långsiktig fördumning, bland annat pga ihärdigt mobilhanterande hos befolkningen i stort, är en del av förklaringen? Och avgudande av VÄST? Men även fobier?

 13. Viktigpetter skriver:

  Laitahyökkääjä: SSU i Skåne är väl inställda på fler pogromer.

 14. tireb skriver:

  men har ni kommit från ämnet….kastar bara skit på varann….kallar folk för ”kärring”, ”inte tillhöra intelligentian”, ”inte heller så värst begåvade”….sluta mobba och skriv om ämnet i stället….

 15. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkääjä: Hur många gränser passerades när stalin och kommunismen lät mörda 130miljoner människor? Sverige kommer få stora inrikesproblem i framtiden och är alla lika blind som du är då blir problemet massivt.

 16. AnnBritth Olofsson skriver:

  Laitahyökkäjä…ge dig nu. Hela diskussionen är löjlig. Månntro varför SD är Sveriges andra största parti i senaste mätningen? Svenska folket är less på lekstugan. Vi måste få ihop en regering. Folkvalda vuxna människor måste väl ändå kunna prata med varann.

 17. Niin se on skriver:

  SD räknas naturligtvis in i den borgerliga skocken, står nära – intill M, men något mer brunbrända. De borgerliga insatserna under alla år är REGISTRERADE, behöver inte bevisas. Taktiken från borgerligheten går ut på att med hjälp av ondgörande över detaljer, floskler och annan gallimattias försöka förvilla väljarna. I deras budskap och totala agerande ser man baktanken och fientligheten mot ökad jämlikhet och bättre livsvillkor för bred allmänhet. Det återstår ett arbete med att påpeka detta för dem som glömmer, och för dem som ”glömmer”, och allra viktigast; för ungdomen.

 18. Futurum Casus skriver:

  tireb: Håller med dig. Det är väldigt låg nivå på forumet.

 19. Fakta skriver:

  ”Lille” höger mannen är inte mogen att bli statsminister! Han borde först kunna matematik! Hans parti är det som minskade mest av alla partier i valet! Praxis är att det klart största partiet bildar regering! Så att vi vanliga arbetare och pensionärer får del av den ekonomiska utvekligen som vi faktiskt fått och kommer att få om Löfen får fortsätta!

 20. Fakta skriver:

  Vi har en fungerade ö-regering med en statsminister med pondus i Eu! Vanligt folk har fått höjda barnbidrag, höjda studiebidrag, barn fria glasögon, äldre fria läkemedel, mer pengar till polis och försvaret etc. Även SD anhängare har fått höjd sjuk-eller A-kasse ersättning.Vad är problemet för er?

 21. Västkustens vänner! skriver:

  Som mindre vetande ställer jag mig en aning undrande inför Språkriddaren Futurum Casus språkjonglerier. I inlägget från den 9 november 04:26 skriver vederbörande om ballans. Hur jag än googlar och frågar mina både mer eller mindre vetande vänner så är det ingen som riktigt kan tyda ordets mening i sammanhanget. Vänligen förklara du käre språkman! Har ballans med Stalins gränsöverskridande mördande att göra eller kanske med Reinfeldts Öppna era hjärtan? Jag väntar på svar! Spänningen stiger!

 22. vänster-partist-nu f.d. skriver:

  högkvarteret i Tärendö har kanske redan haft besök av ”vet inte”åkesson som bott hos annbritt?!!! vad vet jag och vet inte främst hb. skärpning i er bevakning. tycker de är ärligt av rasisterna i kd att medge att dom vill förhandla och styra med sd. för kd migrationspolitik har hela tiden gått ut på att ta emot kristna flyktingar som orban i Ungern. och moderaterna låssas nu vara emot ett samarbete med sd. de är rent av beklämmande. dom tror inte ens själva på vad som säger. nä enda lösningen för m är att lille mannen avgår. så blir de ett extrem nasi höger block i swe.nu har dom ca 43 %.

 23. vänster-partist-nu f.d. skriver:

  för liberaler som höger extrema centern men riktiga liberaler inom liberalerna kan aldrig samarbeta med nasi relaterade partier som kd och sd. med m som en låsas steg under extrem nasi. de är fakta. och ingen kan säga emot mig i min analys av läget inte ens s.k styret i Haparanda. centern …..katastrof…

 24. Futurum Casus skriver:

  Västkustens vänner!: Problemet sitter mest troligt i att du blandar ihop alla kommentarer som jag skrivigt i denna tråd. Ett äpple går inte att översätta till päron hur man än försöker med konsttycket.

 25. Futurum Casus skriver:

  Fakta: Faktum är att det blir en framtida regering som får ränsa i traven av reformer i framtiden. Det kommer inte fungera att höja skatten eller låna pengar från världsbanken i parti och minut för att införa kostsamma reformer. I somras såg vi försök i att minska kostnaderna på gravt funktionshindrade barn, det slår oerhört hårt. Det är bara att tänka själv. Alla dessa reformer som du räknade upp som ska införas, vem är förloraren?

 26. Laitahyökkäjä skriver:

  Ja, jag funderade också över det där med Ballans problem?(urinvägsinfektion el ngt ännu värre?) Stor komik hur som. Många som tycks behöva göra ett språktest här för övrigt. Nåväl, landet ska styras av norrlänningarna Löfv’en och Sjöstedt med hjälp av Mp, C och möjligen L. Den blåbruna röran får dra till Budapest. Eller ok, ska vara storsint och tillåta en mindre enklav i Tärendö, så blir de flesta nöjda tror jag. Busch Thor å Jimbå kan komma dit på somrarna å förkunna evangeliet för AnnBitth å Co i det stora tältet!

 27. från holmen skriver:

  allt jonglerande går ut på att matcha fram den rödhårige Centerledaren för det är visst bestämt på annan plats. Hom och centern har en hel del underliga framtidsplaner för landet..

 28. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Det blir galet ibland när man skriver svar med mobilen.Varför ska SD fara till Ungern? De jobbar för Sverige och kanske jobbar mer för Sverige än övriga partier.

 29. AnnBritth Olofsson skriver:

  Laitahyökkäjä…Du fortsätter din smutskastning mot mig märker jag. Vilket parti röstar du på egentligen? På dina kommentarer tror man inte ens att du uppnått en ålder som ger dig rätt att rösta. Svammel hela tiden. Så trist att allt spårar ur hela tiden. Det är lätt att sprida skit när man döljer sig bakom ett alias. Däremot att stå rakryggad för sina åsikter det verkar svårt. Har märkt att det retar många att jag satt ut mitt namn. Även att jag är SD:are. Nu är det som det är. Vi får alla tycka och tänka som vi vill.

 30. Sneda gator och lutande trottoarer projektering skriver:

  Av 2601 voteringar under mandatperioden 14-18 har 485 voteringar varit rödgröna mot allians förslag, block mot block, där Sd haft avgörandet så har dom röstat så här.
  60.8 % har Sd då röstat med rödgröna.
  24,3% med alliansen.
  I resten har Sd avstått.

  Totalt i:
  1193 voteringar har S och Sd röstat lika.
  815 har alliansen och Sd röstat lika.
  793 har V och Sd rötat lika.

  Är det nåt parti som tjänat på Sd är det S. Och vad säger detta om S förslagen i dessa fallen? Sen, hur gick det bra av S ta stöd av Sd i alla dom här gångerna och sen ha retoriken dom har nu?

  Det som pågår nu är bara löjligt.

 31. Laitahyökkäjä skriver:

  Rätt AnnBritth, du får tycka och tänka precis som du vill. Det kallas demokrati. Samma gäller mig. Men vem jag röstar på har du däremot inte med att göra. Hört talas om valhemligheten? Den innebär att varje individ själv får bestämma – utan insyn från någon annan – på vem eller vilka hen röstar. Och demokratin är f ö inte någon given naturlag – den kan mörkermän ta ifrån oss snabbare än vi tror, om vi ej är på tårna. Finns många historiska exempel på det. Futurum C, det är allmänt känt att SDarnas favoritland är Ungern, där Pilkorsar-fasonerna ännu sitter i…

 32. Mannen av Järn skriver:

  Sosseriet måste få ett slut, en gång för alla! Som vanligt så är felstavade ’Laitahyökkäjä’ i farten igen och hatar på allt och alla, måste vara en rejält bitter människa bakom skärmen som helt enkelt inte klarar av dom massiva ändringarna i hans sosialistiska paradis. Väx upp.

 33. AnnBritth Olofsson skriver:

  Laitahyökkäjä…vad menar du med demokrati? Allas lika värde? Är det därför SD lämnas utanför? I min värld heter det mobbning. Mobbning bland vuxet folk. Vad ger det för signaler till våra barn? Inte konstigt att utanförskapet ökar i vårt fina samhälle. Ett svenskt paradis där våldet ökar. Skjutningar har tagit fart. Våldtäkterna fortsätter i samma takt. Ja, Sverige är fantastiskt. Men…Det viktigaste är…prata inte med SD. Väx upp…

 34. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Självklart, men det innebär inte att de ska tvingas till deportation. De har all rätt att kritisera svensk inrikespolitik. Det kallas för demokrati. Bågskytte får alla syssla med så länge vi inte bedriver jakt eller att vapenlagsstiftingen förändras radikalt och förbjuder bågskytte.

 35. Nickname skriver:

  AnnBritth Olofsson, du är den modigaste av oss alla. Vi andra är fega och döljer våra namn. Jag lyfter på hatten för dig AnnBritth. Tack för dina kommentarer. Jag håller inte alltid med dig, men jag uppskattar verkligen dina kommentarer. Att gå ut med att man röstar på ett visst parti är verkligen modigt, och är man på köpet kvinna då är man nog extremt modig. Då blir det fart på vissa män som sitter bakom neddragna persienner och skriver. Bry dig inte om de som surar och anklagar dig för det ena och det andra. Vi är många som gillar att läsa om andras tankar och funderingar. Ha en trevlig dag

 36. Viktigpetter skriver:

  Det är en märklig lågprosa som Laitahyökkääjä visar upp.

 37. Knapsu skriver:

  Futurum casus: SD jobbar för Sverige? Menar du att det är att jobba för Sverige när partiledaren i en artikel i New York Times skriver om hur dåligt allting är i Sverige?
  Att fara runt i Europa och snacka skit om Sverige som vissa andra partitoppar ägnat sig åt, är det att jobba för Sverige?
  Att som SD:s tangentbordskrigare i alla forum skriva om hur dåligt allting i Sverige är och hur hela landet står vid kanten av undergången, är det att jobba för Sverige?
  Att svartmåla och baktala Sverige inför hela världen är inte vad jag kallar att jobba för Sverige. Det kallas för något annat.

 38. Laitahyökkääjä skriver:

  Alla kan inte alltid vara med i regeringen. Det är ingen gudagiven rättighet för något parti. Men lugn, Sd kommer nog att få vara med en dag (gud hjälpe oss då förresten). Många högafflar som redan är framme, ser jag här ovanför. Bäst att löpa medans tid är. Således: Auf Wiederhören…

 39. Futurum Casus skriver:

  Knapsu: Självklart, Sverige är på väg utför inom alla områden. Det är inte att ljuga att tala sanning om Sverige utveckling (läs avveckling).

 40. Sarva skriver:

  Tack för insläppet HB!Utan SD står sig M slätt. Havet a Nice dat.

 41. AnnBritth Olofsson skriver:

  Knapsu…Du tycker SD svartmålar Sverige. Inte går det att dölja längre vad som hänt i vårt land. Våldet är enormt. Det fortsätter i samma styrka. Skjutningar och våldtäkter. Vardagsmat. Vi kan inte sopa det under mattan och låtsas att det inte hänt. Jag längtar tills den dagen kommer då ingen person blivit skjuten eller någon blivit våldtagen. Får vi uppleva det…Nu läggs all energi på att utesluta SD. Rent löjligt att höra Annie Lööfs motivering att trycka rött imorgon. SD ska inte ha något inflytande i svensk politik.

 42. AnnBritth Olofsson skriver:

  Nu mina kära centerväljare…Ni är inte så många förstås. Känner ni er nöjda med er partiledare? Har hon er respekt? Var det detta ni ville när ni gav henne er röst? Jag kan inte tro det. Det dröjer inte länge innan hon sitter i en sosseregering. Sanna mina ord. Alliansen är ett minne blott. Varför i hela friden fick inte Löfven fortsatt förtroende? Han leder faktiskt det största partiet…än så länge.Hoppas ändå på ett omval.Adjöss till L och Mp. Centern får nog också skärpa till sig. Det går inte att leka med väljarnas förtroende. Inte ens om man heter Annie Lööf.

 43. Bort med dem bara skriver:

  De finns här som förfasar sig över SD idag, precis som vore SD lika med Hitler Tyskland på 30 talet. skulle i s f betyda att halva Pajala skulle mobbas bort från kommunpolitiken med tanke på hur nazzarna på 30 Talet tog stor plats i byarna omkring tätorten. Ska byar so Tärendö, Erkheikki, Anttis uteslutas från socialdemokratin vore logiskt enligt dagens regerings politiska ställning.

 44. Futurum Casus skriver:

  Blir Annie Lööf statsminister så blir det fyra förlorade år med våld och kanske till och med terror. Vi har nästan 800 religiösa extremiter i Sverige och andra länder varnar för ökat terrorhot i Sverige. Mycket illa.

 45. Berövas personlig egendom tidigare med personlighetsmord skriver:

  Håller med Ann Britt Olofsson om allting som berör Sveriges ned moralisering med förlorad humankapital förlorad. Tankarna går till de, av politikerna övergivna glesbygdsborna som blir utsatta och beroende av mc gäng och ligister som snärjer in sig hos enskilda, med skumraskens motivbild. I Juoksengi visar utsattheten inte av dessa ligister, nu är det länsstyrelsen som utsätter enskilda i svår personligt våld och tömmer på personliga egendomar. För Länstyrelsens handling är inget nytt. Tidigare har enskilda medborgare berövats på sin egendom för att ha Skött sitt djurbestånd för bra.

 46. Laitahyökkääjä skriver:

  Alliansen har säckat ihop. Stor komik inför öppen ridå. Bra jobbat Sd som med detta har puttat firma Lööf/Björklund vänsterut. Underbart, man flabbar hela vägen till jobbet!

 47. Laitahyökkääjä skriver:

  Heder för övrigt åt Björklund och Lööf som ändå inser att egennyttan (att sitta i en regering vilken som helst) är mindre viktig än civilkuraget att försöka stoppa ultra-nationalismen. Hade det modet funnits i Tyskland i början av 30-talet, hade en Europeisk tragedi kunnat förhindras. – Den som glömt historien, kommer oundvikligen att upprepa den. Firma Björklund/Lööf har tydligen ej glömt….Tackar dem för att jag fortsatt ska få leva i en anständig demokrati.

 48. Utsätts av myndigheten för politisk av humanism som kallas för att följa lagen skriver:

  Karaktärsmord genom förtal vilket ledde till Länsstyrelsens slutliga åtgärd som berövade medborgare sin rätt till aga sin egendom som sin identitet.

 49. vänster-partist-nu f.d.k skriver:

  kd svammel kvinnan säger efter omröstningen. de här är en mörk dag för Sverige. jag säger att de här är de bästa som kunde hända Sverige. och hur kan extrem kd ens komma fram till en budget när dom fortfarande inte fattar att 144 är mer än 143. svenska folket har gjort sitt val. vi vill inte ha nån extrem rasi politik ala m, kd och sd.

 50. vänster-partist-nu f.d.k skriver:

  och lille mannen fattar fortfarande inte varför c och l rösta emot. de har inget med sakpolitiken att göra utan på liberala partiers värdegrund. ok de kan jag förstå att lille mannen inte tänker så när hans partis värdegrund vilar på samma som nazi. är de nån annan än sd som kan se lillemannen som vår landsfader? ursäkta kd så klart. de största ”ljugar” partiet i paritet med deras största fan trump-

 51. vänster-partist-nu f.d.k skriver:

  fast kd kvinnan är eller låtsas vara kristen så ljuger hon om läget i Sverige. allt är åt fanders samma retorik som Jimmie ” vet inte” ¨åkesson kör med. de är bara politiskt retorik. för fakta är att Sverige aldrig har haft den bästa välfärd som männikorna har krav på. alla säger att ett stöd som s har genomfört är av v’rldskass inom vården. varföär naxi sympatisörer tycker att vården är kass..klanske de är att dom utnyttjar nån privat vårdtagare.. ok då är de självklart att de inte är bra..

 52. vänster-partist-nu f.d.k skriver:

  kolla på kf i ötå- nån fråga om hur man ska meddela ledamöterna om samartarädesdag. genom att eller annat. bla. s gav ett förslag att it-avd i kommunen skulle utreda ärendet.och då tar lumio ordet att de var en bra ide för kan ju ärendet bäst. tycker hon men sen blir de omröstning och då röstar vårt svammel till v med högern. hahha…tala om att vara bundet till extrem mörtberggs extrem högern och inte för vårt v politik. du är körd som min politiker. de enda rättas i ärendet var att it avd ska utreda ärendet men du medgav ks förslag som gick i genom.. och jag som tycke´te jag hade v värd

 53. vänster-partist-nu f.d.k skriver:

  sen bara under punkten delgivningar, för oss tittare ingen info, mest intresse för oss var befolkningsut100vecklingen. ni hade de på papper. men vi tittare vet inget. var de minus 100 eller 300 hundra- trolegen minus för positivt typ 3 då kan man delge oss kommunmedborgare de men inte som de verkar annars. och varför inte delge oss skattebetlare för varje delgivning och vad den innehåller. vört vi är väl valda av er så ingen sekretess ska väl inte komma emellan?

 54. vänster-partist-nu f.d.k skriver:

  vad säger Mörtberg eller vem du nu i ordning ska skylla på info. som kommunnmedborgare. är de delgivningar son delges er som ska vi oki få del av dom eller ? och avser alla delgivningar och inte bara om befolkningsutvecklingen mot budget minus 75 skylle vara ninus 100..vi vill veta fakta.,.

 55. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkääjä; kommer inte undan det faktum att sandlådan är för barn, inte riksdagsledamöter.

 56. Futurum Casus skriver:

  Jag undrar, är det någon som ids läsa vad ”vänster-partist-nu f.d.k ” skriver? Det finns ingen substans i det hen skriver.

 57. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkääjä: Vi kommer uppleva 30-talet igen, men det är inte SD som kommer att införa det. Den protektionism som sker i riksdagen är ganska farlig i det långa loppet.
  Hur ska riksdagens ledamöter reagera när vi i framtiden får ett radikal religiöst parti i riksdagen? Springa och låsa riksdagsdörren och kasta bort nyckeln?

 58. Ekonomen skriver:

  Tack C och L, det var strongt. Ta ur bottenpluggen och desinficera tunnan. Fyll på med nytt och fräscht med tecknen SCLMP, för Sverige – i tiden,

 59. Upprättelse genom medias bistånd skriver:

  Orättvisor och krig beror inte på enskildas ondska utan på de godas tystnad. Den tysta åskådarmassan som tror sig vara goda för att engagera. Endast medias stöd ger folk den bekräftelse som enskilda behöver som stöd i utsatt läge.