Kulturstipendiet går till Rita Simu

Rita Simu, författare av hittills två romaner, får Övertorneå kommuns Kulturstipendium vuxen. Foto: Marianne Berglund

Rita Simu, författare av hittills två romaner, får Övertorneå kommuns Kulturstipendium vuxen. Foto: Marianne Berglund

ÖVERTORNEÅ: Nu är Övertorneå kommuns fyra stipendiater utsedda. Kulturstipendium vuxen går till sjuksköterskan och författaren Rita Simu.

Rita Simu skrev sin första roman, Dit vägen leder 2014, och i år kom den andra som heter Ängeln vid sida. Om henne sägs att hon kan den svåra konsten att fängsla läsaren på ett sådant sätt att det bara med största svårighet går att lägga romanerna ifrån sig.
Kulturstipendium ungdom går till Johanna Kourilehto som går sista året på gymnasiet. Om henne sägs att hon är ett energiknippe av stora mått. Hon spelar flera instrument, sjunger i gymnasiekören, är ordförande i elevråd och ledamot i ÖSKs styrelse. Med hennes sätt att vara utgör hon en positiv förebild, sägs det vidare.
Ungdomsledarstipendiet går till Fabio Ehso, tränare för fotbollslaget 2005/2006. 17-årige Ehso har genom sitt ledarskap visat att kamratskap är viktigt . Barnen har tack vare hans ledarskap utvecklats otroligt under hans lugna och stabila ledarskap sägs vidare.
Emilia Tenevall är en av eldsjälarna inom Bootcamp-träningen i Juoksengi. Hon går i nian och är trots det en av de drivande krafterna i träningen. Det sägs att hon genom sitt sätt att leda träningspassen får deltagarna att växa utifrån deras egna förusättningar.
Stipendierna i form av 5.000 kronor var, delas den här gången ut i samband med Polcirkellands Nationaldagsfirande i Övertorneå den 22 december på kvällen.

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,