Kumpula Kostet lämnar Tornedalsteatern

Kumpula-Kostet slutar som verksamhetsledare på Tornedalsteatern. Foto: Marlén W Edin.

Kumpula-Kostet slutar som verksamhetsledare på Tornedalsteatern. Foto: Marlén W Edin.

PAJALA: Verksamhetschefen inom Tornedalsteatern, Anna Kumpula Kostet, lämnar sin post.

Detta enligt ett pressmeddelande.

Det uppges att Anna Kumpula Kostet har haft som mål att avveckla sig själv och att den tiden nu är kommen. De uppdrag hon skött kommer att fördelas internt inom organisationen.

– Tornedalsteatern är en verksamhet som alltid kommer finnas nära mitt hjärta och förmodligen kommer jag återkomma till ToTe på ett eller annat sätt i framtiden, säger Anna Kumpula Kostet.

Kumpula Kostet har varit ledningen för Tornedalsteatern sedan 2009, både som ordförande och chef. Hon har varit verksamhetsledare sedan mars 2013.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Kumpula Kostet lämnar Tornedalsteatern
  1. Stig Aspholme skriver:

    Och gjort Teatern till en helsvensk produktion! Tanken med teatern var ju att stärka kulturen och språket Meänkieli! Det behövs fler avhopp, om ändamålet skall uppnås!

  2. Stig Jr skriver:

    De senaste åren har Tornedalsteatern tappat sin folkliga förankring i bygden. Kan bero på ett par saker: Den inre kretsen domineras av Vänsterpartister som håller varandra bakom ryggen.Föreställningar som spelas görs av en liten klick i den inre kretsen. Större delen av budgeten går till löner och arvoden. Man är inne på ett helt fel spår där dom frivilliga krafterna helt riskerar att försvinna. Ridå!

  3. Ante Simonsson skriver:

    Stig Jr har en tioetta. ToTe har länge varit en politisk klubb. Bengt Niska och Kumpula KOstet kamperade ihop på PUAB. Sedan blev Kumpual Kostet ordförande. När Thelestam försvann, utlystes verksamhetsledartjänsten. Vem fick den? Ja, ordföranden. Och den kamraten från PUAB, Niska, blev ordförande. I en intervju i Haparandabladet berättade Kumpula Kostet att hon inget visste om teater men tycker om utmaningar. Det var hennes merit. Och Niska är troligen inte bättre vad gäller teater.