Kustbevakare fångade in misstänkt sjöfyllerist

KALIX: Kustbevakningen fanns på plats i Nyborgs-skärgården under midsommaraftonen.

Kustbevakningsbåten samt tillhörande vattenskoter och rib-båt gjorde en rad kontroller, framförallt i området kring Marahamn.

Insatsen resulterade i att en man nu misstänks för sjöfylleri. Mannen är i 20-årsåldern. Polisen fick rycka ut för att biträda kustbevakarna.

Publicerad i Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: , ,
16 kommentarer om “Kustbevakare fångade in misstänkt sjöfyllerist
 1. Spekka skriver:

  KBV Lägger en död hand över skärgården. Obegränsat med resurser men åstadkommer ingenting konstruktivt utan huvudsysselsättning är att störa skärgårdsidyllen för vanligt folk.

 2. Emil skriver:

  Bra att ni syns KBV!

 3. Observer skriver:

  Kustbevakningen är ett säkert försommartecken i Haparanda skärgård då det är dags för laxfisket att dra igång. Flygplanet cirklade runt i älvmynningen i flera timmar,kryssaren svepte runt som en jagare, vattenskotern for som en spyfluga över vattenytan allt för att ingen enda fiskare skulle låta bli att tömma redskapen klockan 11.00. Den myndigheten har resurser och verkar också ha tjänstemän som tar sitt jobb på allra största allvar. Här ska ingen lyckas lura älven på några laxar inte. Frågan är vad ska man nu strax hitta på då kvoten är fylld javisst det blir dags mäta isen åt SMHI.

 4. kjell g skriver:

  Sverige har en massa fattigpensionärer som inte har råd med en egen lägenhet men pengar finns till att vakta lax. Sverige är ett konstigt land när man prioriterar behovet.

 5. Hujakoraskasellä skriver:

  Nog är det väl bra att man håller efter buslivet i skärgården. Båtfylleriet är vida utbrett och inte skulle KBV cirkulera där om inte behovet fanns. Men man gnäller över att polisen inte gör sitt jobb och är ute efter vägarna och när kustbevakningen gör sitt jobb då gnäller man över det.
  Det är bara att följa lagar både till havs och till land då behöver man inte oroa sig.

 6. Blå-gul skriver:

  Signaturen Hujakoraskasellä: Om nu fylleriet är så utbrett, varför togs bara en enda under hela insatsen? Kustbevakarna är stöddiga och otrevliga. Inget sjövett. På våra vägar är det polisbrist men på vattnet leker maktälskande pistolbärare bland de få stugägare och båtåkare som är igång. Värst är det när fiskare ska kontrolleras. Då finns det en kbv i kölvattnet på varje yrkesfiskare. De leker med våra skattepengar.

 7. Observer skriver:

  Ikväll cirklade planet runt hela älvområdet i timmar för att kolla så ingen förde iland lax på oanmälda tider.
  Dessutom smög Havs-och Vattenmyndigheten i buskarna för att övervaka samma sak.
  Någonstans finns en stor felprioritering av hur skattemedel används och hur myndigheterna jobbar i denna fråga.
  Lax har fiskats i torneälvens havsområde sen urminnes tider och försörjt många familjer dessutom har bygdens folk kunnat köpa den direkt av fiskare, inte alltid billigt men den har funnits.
  Idag fiskas ingen lax av svenska fiskare i Östersjön och 100.000 lax vandrar upp i älven, det är gott nog!

 8. Seende skriver:

  Det är havets hjältar. Pistol i bältet. Självupplevd makt och många fartyg och båtar. Men när något med kunskap ska göras, då ringer man in polisen eller havsmyndigheten. Sveriges onödigaste myndighet som själv försöker fylla sin viktighet med självpåtagna uppgifter.

 9. Verkkosurfaren skriver:

  Intressant slinga, med ett undantag verkar skribenterna sympatisera med sjöfyllon och tjuvfiskare, och om inga andra argument finns så kan man ju alltid ta till det billiga knepet att relativisera, ungefär som; ”varför ska sjöfyllon vid Marahamn behöva lida, när ingen polis tog rattfyllot i Nikkala”. Finns ju en logik i det också…kanske?

 10. Observer skriver:

  Havets hjältar stod vi rondellerna till Finland och spärrade så att inte eventuella fiskare skulle kunna sälja oanmäld lax till Finland.
  Som den värsta narkotikaoperation och det gäller lax och inget annat.
  Jag kan inte tycka annat än att det börjar ta sig för stora propotioner denna häxjakt på fiskare i älvmynningen.
  Ett intressant spörsmål är,om en fiskare kommer med bingar vid någon av rondellerna har de rätt att undersöka bingarna? Tveksamt, börjar närma sig för att inte vara husrannsakan redan. Undrar vad deras juridiskt kunniga har för uppfattning?

 11. Observer skriver:

  Verkkosurfaren : Det var ju också en slutsats men väldigt felaktig för att inte säga korkad och tänker då på första stycket !

 12. Marinare skriver:

  Signaturen Observer: Det finns många fall i Sverige där man fiskat ut flertalet bestånd, bara att kolla vad vi gjorde med den Svenska torsken. Det är klart att myndigheter och KBV skall värna och skydda denna värdefulla resurs. Yttra dig inte om hållbarhet eller dylikt om du inte har annat att argumentera med än bara hur länge vi fiskat. Fisket i sig har ändrats väldigt mycket sen ”urminnens tid”
  Samtidigt är det självklart att KVB kommer att vakta gränsen om någon skulle illegalt sälja fisk, de vet att det hänt förr. Följ lagarna istället för att bryta dem, fiskare har sig själv att skylla

 13. Blå-gul skriver:

  Det blandas kort av några som kommenterar.
  Ingen försvarar sjöfylleri.
  Ingen vill tömma havet och älven på lax.
  Det jag tycker är vansinne är att staten satsar så stora pengar på en kbvare som förföljer enskilda fiskare och skärgårdsmänniskor samtidigt som det inte finns poliser på land. Och brister inom vården.
  Kbv är ett slöseri utan dess like.

 14. Korpen skriver:

  Kustarna som personer är det inge fel på, inte de jag mött. Men myndigheten är rutten. De kan lika gärna användas som ordningsvakter av polisen, som får förstärkningar.

 15. Observer skriver:

  Marinare: Laxen fiskas inte längre i Östersjön på svensk sida vill säga. Det har gått upp 100.000 lax två år i rad och före det över 50.000 lax många år på raken.
  De bästa fiskeplatserna är inlösta av staten sedan många år och det gör att laxen kunnat vandra upp i älven.
  Längs älven finns stora möjligheter att fiska lax och det är bra, vilka kontroller utförs där?
  Jämförelsen med torsken haltar och det har att göra med den enorma fiskeflotta som fanns i området Östersjön.
  Regler och bevakning med skattemedel som upplevs galna måste vi ifrågasätta.
  Redskap,fisketider,förståelse,dialog är rätt!

 16. Futurum Casus skriver:

  Haven är utfiskade ~2040 om vi människor fortsätter fiska i samma takt som vi gör nu. Alla länder behöver KBV för att stävja utfiske. När det gäller fylleri så måste det stävjas. Om antalet rattfyllor är så stor i trafiken då kan man ana hur stor den kan vara till sjöss.