Gränsvattnen är ”prioriterat område” säger Kustbevakningen

HAPARANDA: Fisket med fasta redskap i skärgården är tillåtet sedan den 11 juni. I vattenområdena som ligger i gränsområdena prioriterar Kustbevakningen bevakningen.

Kustbevakningen har under de gångna åren kritiserats för att ha satsat orimligt stora resurser på att bevaka ett mindre antal fiskare vid kusten. Hur stora resurser som läggs på detta, kan Kustbevakningen själv inte svara på. Däremot berättar Pär Berggren vid Kustbevakningen för Haparandabladet att gränsområdet är prioriterat.

Sedan den 11 juni får fasta fiskeredskap läggas ut men öring och lax får inte tas upp. För att detta ska kunna kontrolleras ingår det i fiskereglerna att fiskare ska underrätta Kustbevakningen om när de vittjar och när de landar fisk.

Fram till den 17 juni är det förbjudet att ta upp lax, även om redskapen fångar sådan fisk. Fångad lax fram till detta datum ska, levande eller död, släppas tillbaka i vattnet.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Gränsvattnen är ”prioriterat område” säger Kustbevakningen
  1. Femti6an skriver:

    Hand upp alla ni som tror att lax och öring släpps tillbaka! Beslutet att tillåta fällorna att sättas ut 11 juni är fullständigt ofattbart. Men knappast förvånande. Yrkesfiskeriverket och den tjänsteman på länsstyrelsen som tills för något år sedan hade ansvaret har hittills rent frankt givit bort naturresursen lax och öring till Kustfiskarna. Både yrkes- och husbehovare.