Kval-luften vibrerar av förväntan

HAPARANDA: I kväll smäller det. Asplöven tar emot Tingsryd hemma i sin öppningsmatch i hockeyns allsvenska kval. Sällan har en matchserie varit svårare att tippa.

HBwebben kommer att finnas mitt i smeten.

Tingsryd har ett mycket bra lag på papper, men klubben har hittills inte fått ut maxium ur truppen. Övertorneåsonen Joakim Fagervall är lagets tredje (!) tränare denna säsong.

– Jag har bara jobbat i föreningen sju veckor, men tycker mig se en positiv trend. Vi avslutade allsvenskan bra, säger Joakim.

Sin första match i kvalet föll man dock hemma mot Huddinge med 2-4.

– Tillfälligheter avgjorde, vi ägde halva matchen.

Joakim Fagervall har kartlagt Asplövens sätt att spela och bedyrar att Tingsryd kommer till match väl förberedda. Han har emellertid respekt för motståndaren.

– Man tar sig inte till en kvalserie med bara tur. Asplöven har ett bra lag och serien kommer att bli mycket jämn.

Tränarkollegan i Asplöven Per Kenttä tror också på en tät tabell.

– Målvaktsspelet och effektiviteten i power play tror jag blir avgörande, säger han. Men vi har mindre att förlora än Tingsryd.

Coach Kenttä mönstrar ett ordinarie och harmoniskt lag. De tre grundformationerna förefaller välkomponerade och har alla producerat poäng. I Asplöven finns dessutom ett antal spelare med spetskompetens. Inklusive tvenne heta transatlanter i Shawn Snider och Eric Przepiorka, två anfallare med näsa för avgörande mål.

Dessutom vakar lagpappan Jonte Hedström som en örn över både med- och motspelare. HBwebben sticker ut hakan och tippar 4-2 till Asplöven, med det sista målet i tom kasse.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,