UPPDATERAD: Läcka ska repareras, vattnet stängs av

KORPILOMBOLO: Den vattenläcka som påträffades i Korpilombolo under onsdagen har lokaliserats, men vattnet stängs av från klockan 13:00 idag för reparation.

Enligt Pajala kommuns hemsida kommer vattnet vara avstängd under en obestämd tid. Under tiden som vattnet är avstängt kommer vatten finnas att tillgå från brandstationen i Korpilombolo.

Det område som berörs omfattar delar av Överkalixvägen, Torggatan och Bäckvägen i Korpilombolo.

Ulf Kero, va-handläggare vid Pajala kommun, menar att det är en rätt stor läcka då vattenförbrukningen var högre än den vanligtvis brukar vara. Än vet man inte hur lång tid reparationen kan ta.

– Vi kan komma att gräva långt in på natten, vi hoppas att få igång det under natten, säger han.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.