Lägenheter i miljonklassen

PAJALA: I Pajala är det brist på bostäder. Nu byggs sju nya lägenheter i tidigare Gamla skolan men det gäller att ha pengar.

Att det är nya tider i Pajala märks på många fronter. Bristen på arbetstillfällen börjar nu höra till historien medan bristen på bostäder är ett faktum.

I slutet på året beräknas de bostadsrätter som i privat regi är under uppförande i Gamla skolan, stå färdiga.

– Vi beräknar att de ska vara inflyttningsklara någon gång i september-oktober, säger Peter Higberg, projektledare hos Byggpolarna.

För 77 kvadratmeter får man betala strax över 1,9 miljoner och vill man ha maximal boendeyta på 133 kvadratmeter får man vara beredd att punga ut 3.275.000 kronor.

– Det är de priserna som gäller idag vid nyproduktioner och man ska nog inte titta på priset utan på boendekostnaden, säger Higberg och konstaterar att byggprojektet beräknas till 18 miljoner kronor.

Publicerad i Svenska
3 kommentarer om “Lägenheter i miljonklassen
  1. Sixten Lautakoski skriver:

    Voj, voj! Byggpolarna de har nästan Sthlm-priser. Jag som bor Sala-Heby området, har knappt en timmes resväg till Sthlm. Kan köpa nya lägenheter runt 400.000-500.000 för en trea.

  2. Trippel J skriver:

    Välkommen till verkligheten.

  3. J skriver:

    Vilken besvikelse! Med en sån prissättning verkar byggherrarna inte förstå var de bygger. Blir mycket intressant att se hur försäljningen kommer att gå..