Lämnat kvar bråte efter bygge

Kvarlämnat byggavfall i Tjärhovet.  Foto: Lisette Olsson

Kvarlämnat byggavfall i Tjärhovet.
Foto: Lisette Olsson

HAPARANDA: Under juni månad ska några okända personer ha snickrat en bastuflotte på båt-och husvagnsuppställningsplatsen i Tjärhovet.

Nu är boende i området upprörda. Kvar på platsen har snickarna nämligen lämnat en hög med byggavfall.

En person som bor i området och ofta passerar på gångvägen som går förbi jäms med platsen ringde och tipsade HB om nedskräpningen. Enligt inringaren har bastuflotten blivit färdigbyggd och sjösatt för drygt tre veckor sedan. Men avfallet från byggnationen av flotten har lämnats kvar i ett hörn på den stora parkeringsytan.
– Jag har ju sett att de har hållit på bygga där, och det har sett ännu jävligare ut men de har dragit ihop det lite grann, men jag tycker att de kan ta bort det helt, säger personen till HB.
Flera personer som bor och vistas i området har reagerat på högen med bråte som lämnats kvar efter bygget. Bråtet består bland annat av en dörrpost, en grov träbalk, en lastpall samt otaliga bitar av sågade brädor och trävirke. I högen fanns tidigare bitar av frigolit, som nu ligger utspritt längs dikeskanten.
kommunens tomt
Det är Haparanda kommun som äger den aktuella fastigheten och fastighetschef Jimmy Henriksson har nyligen fått kännedom om byggavfallet. Han känner inte till om någon på kommunen gett tillstånd till något bastuflotte bygge på platsen.
– Inte vad jag känner till, men jag måste kolla upp det bättre. Inte får man ju lämna sådär, säger Jimmy Henriksson.
Det är på snickarnas ansvar att forsla bort byggavfallet från platsen. Något som kommunen ska försöka se till att den ansvarige också gör.
– Annars blir det ju en kostnad för kommunen, säger Jimmy Henriksson.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
2 kommentarer om “Lämnat kvar bråte efter bygge
  1. Pänktti skriver:

    Flotten flyter i älven. Så svårt är det väl inte att hitta en ansvarig.

  2. Petter-Niklas skriver:

    Det fanns då inget skrot där idag…