Landstingsledningen mötte inte Haparandas politiker

LULEÅ. Haparandas ledande politiker åkte till Luleå på tisdagen med avsikten att presentera ett förslag som räddar fem av de nio hotade obs-platserna. Till presskonferens i Kulturens hus kom dock inte landstingsledningen som under tiden deltog i en demokratiutbildning ett stycke därifrån.

Frågan om obs-platserna kommer upp vid onsdagens sammanträde i landstingsfullmäktige.

Inför sammanträdet har Haparandas socialchef, Eini Kemi, utarbetat ett förslag som bygger på att landstingets vårdplatser och kommunens korttidsplatser sköts gemensamt och varierar efter behov.Kommunstyrelsen har antagit Kemis förslag.

För landstinget skulle besparingen årligen bli 2,4 miljoner kronor.

Nu återstår att se om landstingsfullmäktige fattar obs-platsbeslutet på onsdag. I Haparanda hoppas man att ärendet återremitteras.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “Landstingsledningen mötte inte Haparandas politiker
  1. Penkar skriver:

    Det är inte frågan om pengar utan makt. Vem bestämmer över skattekronan? Vårdbehövande ligger långt ned i prioritering och tankel

  2. Mad Max skriver:

    Detta har gått över till en kamp om prestige. Alla har förträngt patienterna som i slutänden drabbas av detta.De ledande politikerna kunde lika gärna åkt till Övertorneå för en kopp kaffe,när de fick ändå inte träffa landstingsledningen.”Paskareissu mutta tulipahan tehtyä”. Den bästa humorn är när två dårar skrattar åt varandra.