Länets första ambassadörskola certifierad

HAPARANDA: Tornedalsskolan i Haparanda har certifierats som en ambassadörskola för EU-parlamentet.

För att bli certifierade har skolan arbetat för att eleverna ska få fördjupade kunskaper om Europa och europeiska parlamentarisk demokrati. Det har också krävts att kunskapen ska spridas vidare.

På Haparanda stads hemsida framgår att arbetet med att försöka bli certifierade startade för ett år sedan, i februari 2017, då skolan fick en inbjuden från EU:s informationskontor i Stockholm att delta i Europaparlamentets
ambassadörsprogram. Eleverna vid samhällsvetenskapsprogrammet tackade ja och i december testades elevernas kunskaper av Europaparlamentets informationskontor – och de klarade de uppsatta kraven.

Certifieringen ägde rum vid en ceremoni i förra veckan i Stockholm.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Länets första ambassadörskola certifierad
  1. Charlie skriver:

    Grattis Tornedalsskolan till denna utmärkelse! Det ligger mycket arbete med studier om EU-parlamentet och demokratifrågor bakom detta, så en eloge till de lärare som varit ledare för detta, samt även grattis till eleverna. För många elever har intresset för EU väckts genom Tornedalsskolans deltagande i olika projekt. Mycket bra och hedervärt av gymnasieskolan! Att dessutom vara första EU-ambassadörsskola i länet ger en extra guldstjärna.