Länstrafiken klar som hyresgäst

HAPARANDA: Av de två bärande hyresgästerna i det blivande resecentrumet i Haparanda har Länstrafiken i somras skrivit på hyresavtalet.

–  Resecentrumet är en otroligt viktig satsning får båda länen, säger vd Kenneth Johansson till Haparandabladet.

– Vi har specialister som tittar på hur det går att lösa det juridiska för Matkahuolto, säger tillväxtchef Susanne Wallin.

Något försenat ska resecentrumet några meter från riksgränsen invigas i januari och enligt tillväxtchef Susanne Wallin pågår dialog och förhandlingar med ett antal potentiella hyresgäster.

Som HB tidigare berättat, gör bland annat momsregler det besvärligt för Matkahuolto. Sven-Erik Bucht och Gunnel Simu har i riksdagsmotioner, möten med finsk minister och brev, hittills förgäves, försökt få ändringar till stånd.

– Vi har ännu inget underskrivet med Matkahuolto, men en fortsatt bra dialog, där diskussioner och möten pågår. Vi har specialister som tittar på hur det går att lösa det juridiska. Jag hoppas det faller på plats inom en månad eller två, säger Wallin.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
4 kommentarer om “Länstrafiken klar som hyresgäst
 1. B skriver:

  Det är nog tråkigt att det här ens byggs, men var de tvungna att göra byggnaden så ful?

 2. Kal skriver:

  Rivs gamla busstation ?

 3. tråkigt. skriver:

  Varför är jag inte förvånad över massa pessimistiska kommentarer?? Haparandabor säger jag bara… Gå och kriga och lev i -40 gradig kyla ert miserbla liv.

 4. staffan skriver:

  Konstigt att inte alla regler vad avser moms mm inte har diskuterats före byggets beslut. Amatörmässigt kan man tycka men vad mer kan man kräva av politiker som endast har allmän kunskap i en liten kommun.
  Vore bra med kommunsammanslagning med Kalix.