Lastbil välte nära Pajala centralort

PAJALA: Vid 15-tiden på torsdagen välte en fullastad timmerbil i korsningen vid Shell och Smedjan i Pajala.

Lastbilen kom från Kirunahållet och skulle svänga in på Kengisgatan då den välte. Föraren som är född 1991 samt en passagerare född 1990 fördes till vårdcentralen med lindriga skador.

Det omkullvälta ekipaget blockerade vägen. Polis och räddningstjänst kom till platsen och utredning har inletts.

– Antingen kan det uppstått något tekniskt fel på bilen eller så kan det handla om att hastigheten varit för hög, men vi kan ännu inte säga något om orsaken då vi inte hunnit höra chauffören, säger Alf Hjärtberg från Pajalapolisen till Haparandabladet.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , , ,
12 kommentarer om “Lastbil välte nära Pajala centralort
 1. Arvid skriver:

  Det är en farlig korsning, händer ofta olyckor och tillbud där. Det var tur att vädret var som det var,att ingen råkade befinna sej där på promenad etc, hade kunnat sluta väldigt illa.

 2. Kes. skriver:

  Man undrar var föraren har köpt sitt körkort? Månne har han varit på nått rengärde och sett hur”lapparna” kör sina ”härkar”.
  Man får ju framföra sitt fordon efter förhållanden som framkallas i trafiken och efter fordonets beskaffenhet. Det är väl inte mopeder ni kör, utan tunga fordon, som kräver kunskap och erfarenhet. Tack för ordet.

 3. Sek skriver:

  Kes!!!! Verkligen fördömande och kränkande ord. Efter dina påståenden kan man undra om du alls har något körkort,eller råkade få ett körkort som var ämnat för någon annan, eller vann du ditt på exempelvis renbingo, du fick nog inte köpa det. Förresten är ingen perfekt, fast du nu inbillar dej vara det. Tack och lov för att sådana som ni är i minoritet.

 4. E skriver:

  Jag vet att personen har verkligen kämpat för sitt körkort och han är en duktig chaufför och jag vet att vittnen har sagt att det inte gått för fort. Så ni ska inte säga något när ni inte vet något!!!

 5. E skriver:

  Ja det är tur att det int gick illa och att dom lever.

 6. mor skriver:

  Du Kes var du på plats när de hände varför vågar du inte skriva ut hela namnet

 7. E skriver:

  Håller med Sek

 8. mor skriver:

  Kes var du där när de hände

 9. Lefi skriver:

  Dessa ungdomar när ska dom lära sig. Tycker det borde vara 25 + på lastbilskort…

  Tänk vad illa de kunnat gå. Alkohol i kroppen också :/

 10. byn skriver:

  Ja vad jag hörde så hade ett krängningsstag i framvagnen gått av. Så det är inte konstigt att lastbilen välte när han skulle svänga. All tyngd kommer ju på framhjulet. Så döm inte ut killen som körde lastbilen!

 11. mor skriver:

  Lefi de var ingen alkohol. Hur vet du? Var de du som tog provet?

 12. Kes. skriver:

  Jaså! Det är nog så att jag har haft körkort sedan 1957 och kört stora och små, lätta och tunga fordon, på landsbygd och i de största städer runtom i Europa.
  Så jag vet vad som krävs att framföra ett dylikt fordon, även som det i detta fall råkade runda en vägkorsning i ”värdsmetropolen” Pajala. Min födelsebygd. Tack för ordet.