Lek med pulversläckare utlöste brandlarm

HAPRANDA: Larm om brand på Gränsskolan i Haparanda visade sig vara falskt.

Vid 9.30-tiden under fredagen inkom larm om en brand vid Gränsskolan. Räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen då det noterats rökutveckling.

Men väl på plats visade sig larmet inte bero på en brand utan på att någon använt sig av en pulversläckare där dammet från pulvret utlöst larmet.

Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse.

Publicerad i Haparanda, Svenska
3 kommentarer om “Lek med pulversläckare utlöste brandlarm
  1. Förälder skriver:

    Tack till polis/räddningstjänst och skolpersonal som arbetar för att trygga våra barns vardag i skolan! D är synd om de elever som begår sådana här handlingar, de har förmodligen inget stöd hemifrån och inga närvarande föräldrar.. De ropar på hjälp, men ingen hör.. Vem tar ansvar för dessa barn? Det har varit oroligt på skolan en längre tid men har förstått att d beror på enstaka elever. Gränsskolan är en bra skola och personalen jobbar för ordning och reda. Det som saknas är att berörda föräldrar tar sitt ansvar. Tycker d är dags för skolledningen att vakna & skjuta till resurser!!!

  2. Stig Aspholme skriver:

    När inte skolan uppmärksammar dessa avvikare, så blir följderna av denna art!

  3. Norrbottens bästa skolkommun..? skriver:

    Skolan har nog uppmärksammat avvikarna för länge sedan.. Men om inte skolchefen i kommunhuset beviljar resurser till skolan så spelar det ju inte ngn roll.. Ska andra, skötsamma, elever, lida för att en handfull elever beter sig illa, förstör och vandaliserar? Att skylla på skolan, som kämpar så gott de kan, är mkt orättvist och alltför ensidigt, tycker jag. Sluta kasta skit på lärarna..! Gränsskolan är den största skolan i stan och de tar emot elever från hela kommunen. De ska ha mest resurser! Stäng ner ngn liten skola nånstans om det inte finns nog med pengar..Vakna politiker!!