Livsfarligt takras ingenting för åklagaren – lägger ned förundersökning

HAPARANDA: Efter drygt ett års utredande lägger åklagaren ned förundersökningen av takraset hos Maxi Ica i Haparanda för 13 månader sedan. Karin Hansson anser sig inte kunna bevisa vem eller vilka som har gjort sig skyldiga till brott – eller om grov oaktsamhet förelegat.

Både polisens tekniker och byggherren slog tidigt fast att underentreprenörens personal svetsat bärande L-balkar på endast en sida när entrétaket byggdes. Detta gjorde att konstruktionen till slut gav vika på grund av ”teknisk utmattning” och blev den aktuella dagen rena dödsfällan.
– Det står klart att det genats i vissa byggmoment. Det har slarvats med svetsfogarna och vi misstänker svetsföretaget för någon form av byggfusk, sa polisens utredningschef Jan Nilzon i HB den 11 juni.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
En kommentar om “Livsfarligt takras ingenting för åklagaren – lägger ned förundersökning
  1. Extrapriset skriver:

    Det låter som att denna olycka är lite för mycket för åklagarmyndigheten i Luleå. Bättre att skicka den till riksenheten för arbetsmiljömål och någon som inte har bakgrund inom frivården, som Karin Hansson har. Det här är ett svårt brott att utreda.