Livsviktiga poäng och prestige på spel

Flisorna lär ryka i 2016 års första träslag. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: Asplöven laddar för match mot ärkerivalen Björklöven i eftermiddag.

Som den hockeyallsvenska säsongen utvecklat sig, har dagens fajt väldigt stor betydelse för Asplövens varande. Laget har sju poäng upp till Timrå som huserar strax ovanför det negativa kvalstrecket i tabellen – låt vara att AHC har en match mindre spelad.

Det är med andra ord upplagt för en fin och nervkittlande eftermiddag med idrottens alla kvaliteter.

Björklöven har under en följd av år utvecklats till något av en favoritfiende för Asplöven – ett före detta storlag som fått vänja sig besöka mindre glamorösa arenor. På tal om vilket, har hemmalaget fint plus på B-löven i Arena P.

I brist på närmare motståndare i hockeygeografin, blir matcherna lagen emellan ett slags derbyn. Men termen retar purister i Västerbotten som drömmer om forna bataljer med Skellefteå.

Minderåriga och personer känsliga för oborstat språkbruk ska inte ta plats mellan de två spelarbåsen.

Asplövens förstetränare Per Kenttä är samlad och lakonisk.

– Vi är beredda, hälsar han.

Med undantag för centern Henri Snäll, är hela truppen hel och frisk. Från Luleå Hockey tillkommer välvuxne backen Marcus Oscarsson, som vanligtvis gör väldigt bra matcher i svart uniform.

HBwebben laddar upp med yogaövningar och öppnar de språkliga dammluckorna klockan 16.00. Född på den soliga sidan, är tipset 4-2.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
3 kommentarer om “Livsviktiga poäng och prestige på spel
 1. Kristoffer Grundström skriver:

  Sedan NÄR tog BJÖRKLÖVEN över titeln som ärkerival?

  Vi är ju inte ens i samma LÄN för sjutton!

 2. Knapsu skriver:

  Fruktansvärt viktig match, nu gäller det att grabbarna får stöd från läktaren.
  ALLA TILL KUBEN!!!

 3. Lasse Stenman skriver:

  Bäste Kristoffer! Som sagt: om du har möjlighet att ställa dig mellan båsen när lagen spelar skulle du förstå min poäng. Dessutom är det bra för den idrottsliga moralen att ha röda skynken – rivaliteten mellan lagen började ju redan i division ett! Men efter matchen är alla polare – om du kommer upp, så sök upp mig på mediaplatån så bjuder jag på kaffe eller en öl. Sverige och Finland är inte heller samma stad, inte ens samma land. Under hockey-VM utkämpas dock krig vi aldrig haft, men på isen.
  Må bästa lag vinna i eftermiddag!