Löfven ser annat förslag som mer logiskt

NORRBOTTEN: Under onsdagens morgon kommer talmannen att lägga fram ett nytt förslag på statsminister.

Förslaget är Stefan Löfven, som kommer att meddela med vilka partier han avser att bilda regering.

Efter att talmannens förslag läggs fram och bordläggs i kammaren idag, ska den på nytt bordläggas den 13 december. Därefter kommer förslaget att prövas av riksdagen på fredags morgonen, den 14 december.

Om förslaget bifalls ska statsministern så snart det kan ske anmäla de övriga statsråden till riksdagen. Dock tidigast den 15 december. Skifteskonselj kommer därefter att äga rum.

Stefan Löfven (S) uppgav under måndagen för svt att han accepterar talmannens förslag. Men anser att om M-KD-budgeten går igenom på onsdag vore det mer logiskt om moderaten Ulf Kristersson prövas som statsminister.

I nuläget tyder allt på att M-KD-budgeten går igenom, eftersom SD har uppgett att de kommer att stödja den.

Publicerad i Svenska Taggar: , , , ,
3 kommentarer om “Löfven ser annat förslag som mer logiskt
  1. Ekonomen skriver:

    Annie Lööfs val av knapp kommer och avslöja vad hennes smekning med knuten näve egentligen avsåg, allt pekar på röstfiske. Dagtingande är ju Centerns politiska signum, det stammar ju historien om.

  2. Holmeros skriver:

    Det är märkvärdigt med dessa ”Bror Duktig” sossar. Om man inte tycker som dessa så ordnar man kaos och oordning i landet enligt Löfven. Det är riktigt tillfredsställande och se dessa sura miner när det inte går som dom vill. Tänk om sossarna skulle en vaker dag acceptera att vi är ett demokratiskt land och man har sin fulla rätt att slippa kalla sig socialdemokrat och faktiskt kunna ha en annan åsikt om hur detta land skall styras

  3. Ekonomen skriver:

    Nu vet vi vad Annie Lövs kryptiska knytnävssmekning egentligen avsåg, nämligen att, rösta på Centern om ni vill att SD skall få avgörande makt över oss. Visst fungerar vår demokrati, men, det som agiteras innan valet får man ta med en hink salt.