Föreslår löneökning för sjuksköterskor

NORRBOTTEN: Under 2017 hyrde Region Norrbotten in sjuksköterskor för 49 miljoner kronor. För att minska kostnaderna och behovet av inhyrd personal föreslår Region Norrbotten nu ett lönetillägg för sjuksköterskor som arbetar på vårdavdelningar med verksamhet dygnet runt och för vissa specialistsjuksköterskor. 

Från och med den 1 oktober 2018 ökar lönen enligt förslaget med 2.500 kronor per månad för de sjuksköterskor som arbetar heltid på vårdavdelningar med dygnet runt verksamhet samt vid akutmottagningar.

För sjuksköterskor som arbetar inom anestesi, operation och intensivvård föreslås ett funktionstillägg på samma summa. Satsningen betyder en löneökning med 30.000 kronor per år.

Tidigare i år har Region Norrbotten lanserat en ”stanna kvar premie” för specialistläkare inom allmänmedicin för att minska beroendet av stafettläkare.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala
8 kommentarer om “Föreslår löneökning för sjuksköterskor
 1. Marita skriver:

  Sjuksköterskorna är värda mycket mer.
  Lönelyftet borde vara 5000:-

 2. Catarina Lindmark Sjukvårdspartiet Haparanda skriver:

  Sjukvårdspartiet har hela tiden hävdat att läkare och sjuksköterskor måste få mer betalt så dom inte lämnar Region Norrbotten! Men är det bara för att det är val snart som detta förslag kommer? Hmm..valpanik? Valfläsk?

 3. Umebo skriver:

  Ingångslönen för sjuksköterskor är inte får låg. Däremot krävs en tydligare lönetrappa. Inrätta olika nivåer tex Leg SSK, spec-SSK, bitr förste SSK, förste SSK etc. För att få dom att stanna i ödemarken kan olika typer av ”lojalitets”-lönelyft införas.

 4. Knapsu skriver:

  Löneökning är rätt men det absolut avgörande är att öka på bemanningen. Det är den viktigaste åtgärden för att få sjuksköterskorna att stanna kvar som offentliganställd.

 5. yxskaft skriver:

  tyngsta jobbet gör undersköterskor ska inte de får lika mycket i lönelyft ????

 6. Enok Nitti skriver:

  Jag förstår inte satsningen på flyg Luleå-Tromsö, är det för att underlätta för sjuksköterskorna att jobba i Norge?

 7. eurocitybo skriver:

  inget emot till löneförökning men det finns flera andra yrkesgrubber inom såkallat välfärdsamhellet som borde få mer uppskattning för deras arbetinasats . gäller både privat som statlig verksam speciellt en som håller rent till i vårat smutssamhälle så att många slipper besöka detta resursslösande nll.

 8. Bilar skriver:

  Satsning på höjda löner är väl inte att stävja grund problematiken. Dom är för få sköterskor i vården idag och att höja lönen är inte lösningen om man ändå inte kommer att anställa fler. Jag säger inte att lönesystemet inte behöver ses över men börja jobba med arbetsmiljön. Folk blir utbrända och det har inte att göra med för låglön. Ledarskapet på många enheter är under allkritik och det gäller så väl ledningslinje men även dom anställdes del i sin egen utveckling.
  Har ledningen gjort hemläxan vid introduktion till nya jobbet? 2 veckor ute på avdelningarna skulle vara bra för verksamheten.