LRK rivstartade och vann

Antti Ekman prickskjuter in 5-0 på hörna. Foto: Stefan Engström

Antti Ekman prickskjuter in 5-0 på hörna. Foto: Stefan Engström

HAPARANDA: Torneålaget LRK i finska bandyligan fick en drömstart på matchen hemma på Gränsvallen mot JPS från Jyväskylä som slogs tillbaka med 6-4 (4-0) dagen före nyårsafton. Det gällde att hänga med i svängarna i början av matchen. Efter bara sju och en halv minut stod det 3-0 till LRK efter några fina mål av Joonas Hiltunen, Antti Ekman och Tuomas Mokko. JPS-spelarna hängde inte alls med i svängarna, det var som att kålrotslådan, morotslådan och skinkan satt i benen på gästerna.

Efter en kvart kom en ny motgång för JPS när lagkaptenen Tuomas Rintala tacklade LRK-spelaren Juho Kaaretkoski mot huvudet så han blev liggande. Rintala fick rött kort och JPS fick spela med en man mindre. I 20:e minuten fick LRK straff och Harri Hiukka pangade in 4-0 för hemmalaget. Resten av halvleken drog LRK på sig fyra utvisningar. Ett tag satt tre man på botbänken samtidigt och LRK tappade sitt spel.

En kvart in på andra halvlek prickskjuter Antti Ekman in 5-0 på hörna och matchen känns avgjord. Men två snabba mål 5-1 på hörna och 5-2 från nära håll gör matchen lite mer spännande. JPS tar över spelet mer och mer och när man väntar sig ett tredje mål gör Tuomas Mokko på egen hand 6-2 (77 min) när han åker mot kortlinjen på högersidan, viker in och drar till en backhand.

Men JPS ger sig inte och snyggar till siffrorna med först 6-3 på hörna och sedan även 6-4 med bara någon minut kvar att spela.

Hade inte LRK fått sin drömstart på matchen och JPS sitt röda kort vete väl tusan hur matchen hade slutat. För LRK handlade det mycket om Antti Ekman och Tuomas Mokko i det offensiva spelet. Försvarsmässigt får liberon Pekka Hiltunen och målvakten Pasi Hiekkanen ett plus. LRK lever mycket på de fyra gamla HT-spelarna.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar:
3 kommentarer om “LRK rivstartade och vann
  1. statsmannen (s) skriver:

    tycker redaktören att inslaget var av intresse för 95 % av läsarna?

  2. huh huh skriver:

    ja herregud håller fullständigt med föregående…… sista stycket i texten helt orelevant….

  3. Enok Nitti skriver:

    Det är väl roligt om nån vinner på Gränsvallen, isladan intill ser ju inte så många hemmasegrar