Lugnets redovisning stämde

TORNEDALEN/STOCKHOLM: På fredag redovisade Tillväxtverkets styrelse kostnader för representation, utbildning och konferenser. Även styrelsen konstaterar att Grand Hotel var fel plats för medarbetardagen.

Kostnaderna gäller 2,5 år, 1 januari 2010 till  30 juni 2012.

Det visar sig då att kostnader för intern representation gått på 392.000 kronor. Fördelat på antalet medarbetare, 350 personer blir det 1.120 kronor per anställd. Den externa representationen uppges ha kostat 150.000 exklusive moms. I Haparandabladets artikel uppgav sparkade generaldirektören, Christina Lugnet, kostnaden till 550.000 kronor, vilket var ganska exakt vad representationen kostat.

Vidare sägs att resterande del av det som i massmedia har kallats representation består av interna seminariekostnader och omfattar 6.597.000 kronor samt utbildnings- och konferenskostnader 7.239.000 kronor.

Av de utpekade aktiviteterna konstateras att i tre fall har aktiviteterna inte varit restriktiva. Dit hör medarbetardagen på Grand Hotel, vilket Lugnet medgav  i Haparandabladet. Kostnaden var totalt 780.000 exklusive moms, vilket även styrelsen konstaterar var för dyrt och ägde rum på fel plats. I fortsättningen ska större möten och konferenser i förväg godkännas av generaldirektören.

Verket välkomnar nu den externa granskningen, liksom Riksrevisionens granskning.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,
17 kommentarer om “Lugnets redovisning stämde
 1. p.r.s skriver:

  Vi skattebetalarna får alltid leva med sånt slösandet me pengar inte bara Christina alla under samma tak gör likadant bunta ihop skicka dem till Afrika så de får känna hur det ä att va fattig ett tag.

 2. Elefantkyrkogårdschefen skriver:

  Lugnet fick sparken av regeringen i Sverige. Hon kan inte förstå det. Hon är unik i detta fall, hon står tydligen över vårt stadsstyre. Vem är så duktig så man kan trycka ner alla oliktänkande på detta sätt.

 3. Brutus skriver:

  Ingen regering sparkar en generaldirektör som den själv har utsett utan mycket starka skäl. Lugnet fick sparken för att näringslivet och svenska folket tappat förtroendet för henne. De tre misstag som hon själv erkänner (inklusive Grand Hotell som hon först försvarade) är tillräckligt för att hon ska få gå. Lägg sedan till INTERNA kurser för 13,8 miljoner. Dit räknas förstås även vinprovning, spabesök, ribbåt och annat av värde för Tillväxtverkets verksamhet.

 4. B-O Gavne, Västerås skriver:

  OCH JAG väntar fortfarande på uppgiften vad, hiskeligt dyr ribbåts åkning, per gummibåt med många hästkrafter i aktern till hiskeligt hög fart, kan ge för kunskaper för hopslagning av två organisationer. Som Dagens Nyheter berättar om vad allt kul som personalen gjorde under sina seminarier.

 5. besserwisser skriver:

  Så är det att jobba på stat, landsting el. kommun, mamma blev så ledsen när en kommunjulgåva uteblev, men tänk om alla privata företag gjort samma sak, vi/jag bjuder på julbord & fritidsdag 1 gång om året, ja förutom vid viktiga företagsbesök/affärrer kan det bli bättre

 6. xavier skriver:

  I grunden är det en kompetensfråga.Man har tagit tillfället i akt och blivit av med en oduglig chef,Svårare än så är det nog inte.

 7. Julle skriver:

  Haparandabladets journalistiska integritet verkar lite kantstött i ”Lugnet affären”! Ordval och beskrivning är högst beklaglig. Men vad kan man förvänta sig av en ”blaska”!

 8. Pelle skriver:

  Jag vet inte men till och med jävulen gör svart till vitt.

 9. Julle skriver:

  Ordval och HB,s återgivning av ”Lugnet affären” naggar den journalistiska integriteten i kanten!

 10. xavier skriver:

  Efter att Christina Lugnet petats från sin plats som generaldirektör på Tillväxtverket har kritiska röster höjts. Trots att hon tappat både regeringens och svenska folkets förtroende kommer hon att få behålla sin lön på 91 000 kronor i månaden, i tre år. Dessutom har hon kvar sin titel som generaldirektör, en gratislägenhet i centrala Stockholm och kostnadsfria resor till Haparanda en gång i veckan. Det framstår som en generös fallskärm och visst finns det anledning att ifrågasätta om Lugnet för

 11. Ödmjuk skriver:

  Jag tror att HB gör Lugnet en björntjänst genom att presentera hennes agerande. Regering, näringslivet och skattebetalarna har tappat förtroendet för Lugnet. Själv anser hon att det var fel att sparka henne. Om hon inte accepterar att hon spakats kan hon svårligen jobba på departementet. Hon måste förstå att chefsskapet är borta och att hon nu blir en välbetald kontorsanställd med en GD-lön.

 12. erslan skriver:

  Annie Lööf har ju gjort samma sak har de kommit fram. Men hon är ju nybörjare också,vadå? Hur många tabbar får moderaterna ALIANSEN GÖRA INNAN DE GRANSKAS?

 13. Ödmjuk skriver:

  Lööf kommer att få det svårt att sitta kvar.
  Men det går inte att försvara eget felaktigt agerande med att andra gjort samma fel.

 14. Anders Bäckström skriver:

  Hon drog en nitlott som lade medarbetardagen på Grand Hotel. Helt klart är det fel att sparka henne innan utredning är gjord. Hon behövs i ett statligt verk med sin marknadskompetens. Att hon skulle brista i ledarskapet är bara svammel!

 15. Anders Bäckström skriver:

  Om det finns någon ryggrad i Annie Lööf, så är det hon som skall avgå efter de klavertramp hon gjort. Jag förvånas också över alla ”fritidsdomare” som agerar på denna sida. Jag väntar med spänning på den slutliga utredningen.

 16. Ödmjuk skriver:

  Fritidsdomaren Bäckström kräver att Lööf skall avgå men låta Lugnet sitta kvar. Fritidsdomare enl Bäckström= en person som inte sympatiserar med Lugnet? Patetisk! Detta inlägg skrivet kl 15:34.

 17. Haaparannan Pekkas synpunkter skriver:

  Regeringen behövde bränna en ”häxa”. Denna gång drabbades Lugnet.