Lundström lämnar Northland

PAJALA: Northland Resources kommunikationsdirektör Jonas Lundström lämnar gruvbolaget. Det meddelade bolaget under onsdagseftermiddagen.

– Jonas Lundström har varit en viktig person för Northland under en lång tid då han ansvarat för strategiska områden som samhällskontakter, tillstånd och dispenser för trafik och logistik, personal och HR, miljötillstånd och kommunikation. Jonas har gjort ett mycket värdefullt arbete för Northland men vi har nu kommit till ett läge där vi har behov av att organisera oss annorlunda, säger vd Johan Balck i ett pressmeddelande.

Lundström har varit med i långsiktiga arbeten inom områden som tillstånd och dispenser för trafik och logistik, samverkan med lokalsamhällen och miljöfrågor.

I ett pressmeddelande säger Jonas Lundström att det har varit en förmån att vara ”en i laget”.

– Nu är bolaget i en produktionsfas där dagens utmaningar skiljer sig från det som varit. De utvecklingsområden som varit samlade i min tjänst kan fördelas ut på ett annat sätt, säger Lundström.

Niclas Dahlström kommer att ansvara för bolagets kommunikationsavdelning och ansvar för övriga berörda områden, som kommer att tillsättas och kommuniceras i ett senare skede.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
4 kommentarer om “Lundström lämnar Northland
 1. Fd-Bybo skriver:

  BS! När de första lämnar skeppet ……..

 2. Lämnar skriver:

  Det var det man förstod. Pengarna tryter så nu söker man sig bort…det kommer fler, var så säker. Fick han måntro en fin fallskärm så att han landar mjukt?

 3. Stig Aspholme skriver:

  Jonas Lundström är en klok man, han hoppar av i tid!

 4. Kajsa skriver:

  Nu får vi se vem som vinner av Bengt Niska eller Sven-Erik Bucht: Bengt N har vid nåt tillfälle sagt att ” vad är väl Buchts bolsteraffär i jämförelse med en gruva?” Spännande läge i Pajala!!!!