(M) i norr vill ha Kristersson

TORNEDALEN: Moderaternas valberedning kommer föreslå Ulf Kristersson till ny partiordförande efter Anna Kinberg Batra, något som partiets norrbottniska gren gläds över.
Enligt Moderaterna i Norrbotten har Kristersson ”förmågan att leda det framtida arbetet för att återskapa förtroendet för moderat politik. Han är en analytisk person, en god debattör och har förmågan att vara den samlande kraft som partiet så väl behöver”.

Moderaterna kallar till en extrainsatt stämma den 1 oktober efter att Anna Kinberg Batra meddelade sin avgång den 24 augusti. Bland de namn som tidigare cirkulerat bland tänkbara efterträdare fanns bland annat Elisabeth Svantesson och Carl Bildt, som tidigare varit ledare för partiet.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,
3 kommentarer om “(M) i norr vill ha Kristersson
 1. Tillbaka till patriarkalen skriver:

  Det patriarkala politiska ledningen sparkar en kunnig intelligent kvinna, Anna Kindberg Bart ska ersättas med en karl bara för att han är av manligt kön och är fullständigt konturlös.

  Ska återstå att se hur kraftigt det patriarkala systemet verkar i Tyskland vid söndagens val?

  Sällan har politikerkåren lyst med en sådan kvinnligt begåvning i Sverigesedan Anna Kindberg Bart kom i politiker ställning trodde på jämställdheten.- Inte nu längre.

 2. Knapsu skriver:

  Kristersson passar verkligen som moderat partiledare.
  Och det är inte menat som beröm.

 3. Tillbaka till patriarkalen skriver:

  Säga vad man vill om politiska inriktningen är ett fritt val ska man värderar politisk kompetens vilket är viktigt i det veliga politiska spelet har Anna Kindberg Bart är helt överlägsen. tyvärr ville gubbmaffian annat.