Maarit Enbuske ny skolchef i Luleå

Skolchef vid Luleå kommun är utsedd. Den som har fått tjänsten är Maarit Enbuske från Rantajärvi utsetts. Foto: Marianne Berglund

Skolchef vid Luleå kommun är utsedd. Den som har fått tjänsten är Maarit Enbuske från Rantajärvi. Foto: Marianne Berglund

ÖVERTORNEÅ/LULEÅ: Övertorneå kommuns tidigare barn- och utbildningschef, Maarit Enbuske, tillträder tjänsten som skolchef vid Luleå kommun.

Maarit Enbuske kommer från finska Pello. Utöver allt annat var hon en hejare på skoter och tog hem många priser i både dragracing och långlopp. Hon utbildade sig till lärare på distans. Efter fem år som lärare i finska Pello kom hon till Hietaniemi friskola. Året var 2000. Hon blev kvar i Hedenäset till 2006 då hon därifrån gick vidare till ett rektorsjobb i Kalix för skolorna i Risön och Sangis. Efter det kom hon tillbaka till Hedenäset som rektor på halvtid och andra uppgifter på skolan. Därifrån fortsatte hon från årsskiftet 2009-2010 till uppdraget som barn- och utbildningschef vid Övertorneå kommun, samt som vice kommunchef.

Den 14 september 2015 startade en ny utmaning för Maarit Enbuske då hon blev chef för arbetsmarknadsförvaltningen vid Luleå kommun. Under den senaste tiden har hon vikarierat på skolchefsjobbet, som hon nu har utsetts att ta över. Hemmet finns fortfarande i Rantajärvi.

Publicerad i Övertorneå, Svenska
3 kommentarer om “Maarit Enbuske ny skolchef i Luleå
  1. Anders K Bäckström skriver:

    Grattis 🙂 En mycket kompetent Qvinna!

  2. kollega skriver:

    Ännu en mycket duktig person som slutade när politikerna körde sin häxjakt och utrensning. Du är saknad i huset Maarit!! Stort lycka till och hoppas de tar bättre hand om dig i Luleå.

  3. Leif Rönnbäck skriver:

    Grattis och lycka till med ditt nya uppdrag.