Mackägaren fortsätter striden i hovrätten

ÖVERTORNEÅ/AAVASAKSA: Företagaren Jouko Kinnunen i finska Aavasaksa får sitt ärende prövat i Svea hovrätt onsdagen den 30 mars. Frågan gäller tullens beslagtagande av hans transportvagn, som är avsedd för att frakta diesel.

Hans släpvagn som är försedd med en specialbyggd cistern med pump togs i beslag i samband med att en privatperson hyrde den en dag i november 2006. 654 dagar behöll tullen vagnen.

– Jag krävde staten på ersättning för förlorad inkomst men fick avslag av JK, justitiekanslern. Ärendet var sedan uppe i tingsrätten i Stockholm och domen fick jag den 22 december 2009, säger Kinnunen till Haparandabladet. Han äger en bensinstation i Aavasaksa.

– Jag vill att rättvisan ska segra och jag är beredd att gå högre upp. Genom att min sak kan bli prejudicerande kan jag hjälpa väldigt många att få ersättning för de 14 år som de har varit förhindrade att köpa billigare olja på finska sidan.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
En kommentar om “Mackägaren fortsätter striden i hovrätten
  1. Realist skriver:

    Alla vet hur Jouko är, inkomster är det han vill ha, inte lika mycket omtanke om kunderna.