Asplöven nere på jorden igen

LULEÅ: Efter tre raka kom ett rejält bakslag i Coop Norrbotten Arena under lördagskvällen. Inför 3.153 åskådare straffade Karlskoga ett ihåligt hemmalag med 3-6 (0-0, 1-3, 2-3).

Stöd Bofors, bli kanon är en gammal god slogan. Det finns bara krig, någon? Det lär vara krut i Karlskoga. Men Asplöven har en Puurula med stigande formkurva i kassen.

FÖRSTA PERIODEN: Hälsning från höjden i Coop Arena! Striden rasar redan.

AHC framåt från första nedsläpp. Fartfylld första minut. Puurula gör en inledande parad efter drygt två minuter och en bortagubbe går för hårt på kasse med två utvisningsminuter som följd efter 2.24.

Varpå man slarvar vid blålinjen och bjuder Karlskoga på ett friläge, men Puurula är vaken. Hård press, men inget mål under andra straffminuten.

Lite strukturlöst inledningsvis. 5.52: gurgel vid bortakassen, men det lugnar ned sig. Peter Cehlárik bjuder på show i offensiv zon strax före åttaminutersstrecket.

Lite plus för hemmalaget mitt i perioden. 9.30: fint flygande anfall från AHC, men gästernas målman parerar. En lite onödig offensiv utvisning tio sekunder senare och fyra mot fem för Asplöven – med fin dubbelräddning av Puurula på närskott en knapp minut in på strafftiden.

AHC dödar utvisningstiden, men gästerna får en öppen chans sekunderna efter att den utvisade kommer ut på isen. Pucken i stolpen via en uppvärmd Puurula. Karlskoga på g.

En till lite dum tvåa i offensiv zon efter 12.58. Men bra box igen och en ny dubbelparad av ”Seinä” i slutsekunderna av strafftiden. Lite hawaii för några minuter. Gästerna pressade kring arton blankt och det utbryter visst palaver efter avblåsning med matchuret på 18.10.

Fyra mot fyra för ett slag. Asplöven sågar sig igenom med bara sekunder kvar, men ett fräsande skott går över målet.

Precis så jämnt som skottstatistiken visar, 9-9.

ANDRA PERIODEN: Längre anfall från hemmalagets sida önskvärt i en mellanrond som traditionellt är stark för Asplöven.

Börjar inte bra: ytterligare straffminuter för AHC efter bara 25 sekunder. Och nu kommer utdelningen: 0-1 från en position mitt i slottet efter ynka 40 sekunder.

Men hemmalaget repar mod och kvitterar efter 2.09, när Lucas Wallmark åker slalom i anfallszonen. Han får pucken av kollega Cehlárik i mittzonen. Också center Kaspitz får en assistpoäng.Målen duggar tätt: 1-2 i ett vidöppet hemmaförsvar bara minuten senare.

Asplöven ser lite yra ut för närvarande, men repar mod. Skapar bra tryck, men glömmer helt det defensiva spelet. Karlskoga har en ribbträff efter 5.47 och Kenttä tar time-out.

Fortsatt darrigt dock. Mittzonen förefaller helt tom när gästerna går till anfall. Och Asplöven kommer bara i sporadiska framstötar när klockan passerar nio minuter.

AHC producerar dock en jättechans efter kvällens snyggaste anfall och Karlskoga får ta en utvisning, som dessutom blir 2+2 efter 10.27.

Vild snurr och ramträff efter elva, Karlskoga bjuds på ett friläge halvminuten senare. Ingen tränarhockey, precis. Asplöven helt huvudlösa och skänker bort pucken till 1-3 efter 12.26. Närmast sanslöst i det läget.

Fem mot tre sekunder senare. Vild press från hemmalaget, men Karlskoga får in sin fjärde gubbe. Ingen ljusning i sikte med tre kvar av perioden, men spelet böljar i varje fall. Asplöven behöver periodpausen mer än något annat lag just nu.

Inte utan att man hinner släppa till en två mot ett efter att en gubbe tappat klubban i offensiv zon, men storspelande Puurula parerar. Sedan en toktackling bakom eget mål och två minuter på botbänken för en hemmalirare.

I defensiva termer en katastrofal period för Asplöven, som får duscha kallt i pausen. 9-13 i skott och ett litet under ska till för poäng i kväll.

TREDJE PERIODEN: Just two shots away!

Men gästerna börjar i pp, en eländig rest från en eländig period. Fulltaligt hemmalag ändå. Och, pang, reduceringsmål för Asplöven. Eetu Qvist pangar in 2-3 efter 2.53, frammatad av Emil Lundberg och Marcus Bohman.

Sin vana trogen, drar dock AHC på sig en ytterligare en dum utvisning och Karlskoga fixar raskt 2-4 i pp efter 3.40. 4.29 ännu en hemmaspelare på botbänk. Och ytterligare ett i häcken: 2-5 efter 5.01.

Godnatt, Asplöven.

Typiskt för matchen: Asplöven belägrar anfallszonen hos gästerna i över en minut och puckarna viner kring målvakten utan resultat. Varpå gästerna äckelkontrar och en gubbe får sätta 2-6 sopren med en uppgiven Puurula efter 10.17.

Intressepil: dubbeltvåa efter 11.33. En eloge till Asplöven som trots den nattsvarta situationen försöker spela konstruktiv ishockey med fem minuter kvar av matchen. Fem mot fyra för AHC efter 14.19. Som blir fem mot tre efter 14.53. AHC tröstmålar: ett snärtigt 3-6 genom Simon Olsson efter 15.39. Passpoäng till Lucas Wallmark.

En nyttig påminnelse om den egna dödligheten för ett Asplöven som får slicka sår, prata försvarsspel och komma igen.

 

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , , ,
15 kommentarer om “Asplöven nere på jorden igen
 1. Anders Bäckström skriver:

  Asplöven har uppträtt virrigt från nedsläpp. Jag ser ingen, abolut ingen struktur i spelet idag. Även om det återstår en period. så skall det till ett mindre under, om laget skall vända det här…!

 2. pekka skriver:

  har hockeyexperten bäckström tränat någon lag tidigare

 3. Återkomst skriver:

  Bäckström vet vad han talar om! Du är bara sur att Asplöven förlorade ikväll. Så är det bara, att man måste förlora ibland , tillhör idrottens regler 😉

 4. Hmm skriver:

  Vem bryr sig??

 5. jaha skriver:

  Korphockey

 6. undrar skriver:

  folk snackar om publiksiffror.var ju max 1300 åskådare idag i coop. varför lögner?!?!

 7. Tommy skriver:

  Det är bara och ladda in för nästa match. Kämpa på löven.

 8. Slin hop skriver:

  Det är bara ladda och lära sig ännu mera försvara sig och vinna mycket mera matcher vi som är publik vill klappa händerna mycket mer när laget spelar bra och vinner. klapp klapp!

 9. Hmm skriver:

  Det är nog för att man vill ha mer pengar av sponsorerna, som man blåser upp siffrorna.
  M a o lite suspekt.

 10. Micke skriver:

  Äckelkontrar, härligt Lasse! Dags att börja fylla arena Polarica när vi har chansen att se pucktrollare som Wallmark..han blir inte långvarig i allsvenskan, så njut av norrbottens största talang så länge det varar.

 11. Gusen skriver:

  Men hur kan man ljuga så förskräckligt om publiksiffror? Var inte ens hälften av vad som uppgavs !!

 12. jaha skriver:

  Man har ju saltat varenda match vad gäller publiksiffran. Har väl varit ca 500 – 700 på matcherna, men man skriver att det varit över 1000 på varje match. Är det för att motivera ett bygge av multiarenan som är orsaken?

 13. Olle skriver:

  Usla på att räkna kronor & ören då är det väl inte så konstigt att 500 blir 1300. Trist om det är så att man saltar för att företag skall betala för inträdet. Kanske något för styrelsen att se över …

 14. stinsen skriver:

  Mycket facinerande detta om publiksiffror,efter varje match så uppstår en match i matchen om dessa publiksiffror. Gör slag i saken och gör som en pensionerad polis gjorde på 70-talet under en bandymatch mellan HSKT och Värmbol,på min fråga om hur mycket folk här är svarade han ”räkna alla fötter och så delar du det med två,så är du rätt nära sanningen ” i övrigt så konstaterade han att det var myggfritt 🙂

 15. Återkomst skriver:

  Ursäkta, men ni som säger Er veta publiksiffran.. Var ni på plats och räknade? Om det stämmer de ni påstår så är de falsk marknadsföring att blåsa upp publikantalet, konstigt att även media ställer upp på detta. Vid beräkning av publik ska även domare, spelare och alla funktionärer räknas in.. Inte bara de som finns på läktaren!