Makarna Suo tilldelas Kuragepris

HAPARANDA: Den 27 augusti kommer Haparanda Stad att tilldela Kuragepris till Lars och Agneta Suo, med stöd från Raoul Wallenberg Academy, för deras insats för flyktingpolitiken i Haparanda.

Både Lars och Agneta är engagerade i föreningen Flyktinghjälpen i Haparanda. Motivationen är att makarna under ett flertal år har arbetat för att skapa ett varmt mottagande för människor som kommer till Haparanda för att söka skydd.

– Vi vill lyfta de som vågar höja rösten, sträcka ut en hand eller agera i tysthet för medmänsklighet. Deras insats är ovärderlig. Lars och Agneta agerar i Raoul Wallenbergs anda genom att göra medmänsklig skillnad, säger Jytte Rüdiger, kulturchef för Haparanda stad.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
63 kommentarer om “Makarna Suo tilldelas Kuragepris
 1. Ebba Suo tyckte namnet var annorlunad skriver:

  Ebba Suo, kanske hon hette som var patient hos Tandläkare B Mörtberg när jag jobbade där. Ett konstigt namn tyckte då men ser, att namnet har sina ättlingar.

 2. Futurum Casus skriver:

  Trams!

 3. Tasku skriver:

  Varför inte hjälpa dem i närområdet, i stället för att dra dem hit till vårt land…? Då endast en bråkdel av pengarna då skulle behöva användas för lika många hjälpta personer – som dessutom i betydligt större utsträckning skulle vara barn och kvinnor i stället för huvudsakligen unga män – så skulle resterande pengar kunna användas för fattigpensionärer och hemlösa i Sverige. Men i Sverige är det ju svenskarna sist, eller hur? Och ja; de som nu kommer med kommentarer om att Haparanda är Sveriges ”mest invandrade stad”, vet kanske inte om att Finland var en del av Sverige i hundratals år.

 4. JIO skriver:

  Kommentar till Tasku
  Jag ser att dina argument kommer direkt från SD. Har du tänkt på att SD försöker kategorisera de nationella minoriteterna, däribland tornedalingar, som icke-svenskar. Med SD i regeringen kommer du att grupperas som icke-svensk. Hur kommer du att göra när hatmobben börjar trakassera dig? Stannar du kvar i närområdet och hoppas på hjälp från regeringen?
  /jio

 5. Futurum Casus skriver:

  @JIO: Det finns minoriteter som inte vill vara svenskar. Ska vi tvinga dem till att vara det? Är det inte ett eget val? Jag har åtta års erfarenhet av hatmobb och det är vänsterextrema.

 6. Marita skriver:

  SVAMMEL JIO
  Läs SDs partiprogram

 7. Verkkosurfaren skriver:

  JIO, jag tycker nog vissa av tornedalingarna själva gör det dom kan för att kategorisera sig som tornedalingar framför att vara svenskar, för min den är jag 100% av båda, förutom några hundra procent annat där jag också känner mig hemma. Läs kommentarerna i andra artiklar, där tas avstånd från ”sörlänningar”, man gnäller på ”stockholmare” (där många tornedalingar bor idag), osv. Att kategorisera är knepigt tydligen, att ha åsikter om vilka våra skattepengar ska satsas på är en annan diskutabel sak. SD:s linje i frågan har fler anhängare än andra partiers, vilket uppenbaligen verkar svida…

 8. Laitahyökkäjä skriver:

  Jio, SDarna i Tornedalen saknar intellektet att dra såna konklusioner. De tror att deras liv kommer att förbättras när Jimmie blir statsminister. Det är så oerhört sorgligt att de vill satsa på Adolf-ideologin när de istället borde förverkliga sig själva. Världen finns ju därute med alla sina möjligheter. Grattis paret Suo!

 9. Tasku skriver:

  Hur exakt kommer mina argument ”direkt från Sverigedemokraterna”? I stället för tomma ord så kan du ju i stället referera till vad jag faktiskt sade och bemöta det med konstruktiva svar. Jag personligen kommer för övrigt rösta på Alternativ för Sverige i valet och inte Sverigedemokraterna.

  Du har förmodligen i åtanke Björn Söders kommentar om minoriteter när du drar upp om detta. Precis som Björn Söder dock menade med det yttrandet så *ÄR* jag tornedaling före jag är svensk. Att han begriper en sådan sak är mycket positivt, i min mening; jag kommer alltid förbli tornedaling, först och främst.

 10. Taskulamppu skriver:

  Jösses! Begriper ”Tasku” vad han tycker och skriver? Det var sådana som han som rannsakades i Nürnberg-rättegångarna och dömdes till livstidsstraff för folkmord, alltså tvättäkta nazister som sorterar, klassificerar och önskar icke önskvärda att utrotas.

 11. Tasku skriver:

  Taskulamppu, du har visst hittat nazistargumentet, igen, som så många andra som saknar någonting relevant att säga; de är då omedelbart ”nazister”. Duktigt av dig, eller hur? Grattis.

 12. Verkkosurfaren skriver:

  Laittahyökköjä och Taskulampu, ni verkar pålästa och balanserade…eller kanske inte? Billigt att avfärda andra med orden ”Adolfideologi” och ”SD-are saknar intellekt” mm. Billiga floskler och kränkande, bättre kan ni väl? Om såna som ni kom till makten skulle politiken bli enkel, ungefär som i Nordkorea, eller som kommunalval i Tornedalen idag, onödigt med val när vi ändå har vårt parti kanske ni tycker? Men, idag är tre av fyra väljare i Sverige inte sossar, och var fjärde är SD-are, och nästan var fjärde är moderat. Svensken och tornedalingen har tydligen dragit egna slutsatser?

 13. Verkkosurfaren skriver:

  Ps, artikeln handlar ju om priset till makarna Suo, grattis till utmärkelsen, diskussionen handlar inte om er, oavsett politisk åsikt är det svårt att ha något emot att någon engagerar sig i de problem vi har fått i samhället. D.s.

 14. anders drugge skriver:

  Beklämmande att läsa alla negativa kommentarer när någon i närområdet tilldelas Kuragepris i Raul Wallenbergs anda! Låt oss istället gratulera!

 15. Erik skriver:

  Grattis Lars och Agneta till den fina utmärkelsen!!

 16. Anders Spolander skriver:

  Nå, va stolta att kommunen tar emot människor på flykt!! Att personer angagerar sig e mycke fint!!😎Antti

 17. Anders Spolander skriver:

  Engagerar sig!

 18. Futurum casus skriver:

  Anders: Alla har inte asylskäl. Att vilja förbättra sin levnadsstandard är inte asylskäl.

 19. Jens skriver:

  Tasku: Om du vill att alternativ för Sverige ska regera är det lika bra att du och resten av haparandafinnarna börjar packa ryggsäcken, alternativt tar på sig badmössan och börjar simma över älven

 20. Taskulamppu skriver:

  Verkkosurfaren: Nazister är nazister och ska kallas nazister. Alternativ för Svereige är nazister. De är inte demokrater och har inget med demokrati att göra. De vill hänga/arkebusera de som inte passar.

  Den som röstar på Alternativ för Sverige uppmuntrar utrensning, folkmord och utrotning. Då ligger vi i Tornedalen illa till.

  Sd:s representant, talman Björn Söder har definierat tornedalingar som icke svenskar.

  Är du tornedaling och ska rösta på Afs eller Sd för att du inte gillar dagens politik, så bokar du plats framför arkebuseringsplutonen. Grattis!

 21. Verkkosurfaren skriver:

  Taskulampu, dina inlägg är så kassa att dom inte ens duger i de rödgrönas trollfabrik på Sveavägen. Ha en bra sommar ändå och njut av sommaren, försök bortse från att även himlen är blå !

 22. Alibaba skriver:

  så ca 20% av Sveriges röst berättigade är nazister..är det det ni menar?

 23. Taskulamppu skriver:

  Nazister är nazister. Sd vill sortera människor och enligt Sd är inte tornedalingar svenskar.

  Om var femte röst berättigad tycker det är det varning för folksortering. Varje gång Sd-are vill förklara Björn Söder blir det bara paska-brunt.

  Den som röstar på Alternativ för Sverige är nazist. Och den som röstar på Sd är korkad. Eller nästan nazze.

 24. Futurum casus skriver:

  Taskulamppu: Du har fått det mesta om bakfoten. Det blir farligt om man stämplar 20% av SD;s väljarkår som nazister. Söder pratar om minoriteter som inte vill kalla sig som svenskar.

 25. Futurum casus skriver:

  Det är väldigt panikartat nu i politiken när SD bara växer och växer.

 26. Verkkosurfaren skriver:

  Taskulampu, du verkar manisk om att sortera människor, men du är efter din tid. Rasbiologiska institutet och skallmätning är en gammal klassisk rödgrönblå hobby från1920-30 talet, som är omodern idag. Själv har jag XL i kepsstorlek så jag klarar mig bra även om dina vanföreställningar skulle besannas. Om vi sen betraktar andra avarter av övergrepp , ex. tvångssterliseringar, så skedde sånt inte i det bruna riket som du gärna hänvisar till, utan även i det (s-) venska folkhemmet fram till 1970-talet. Statsministrar under den tiden var Hansson, Erlander och Palme. Fake news det också?

 27. Resultaten skriver:

  Ni som säger att SD är inte nazister är inte pålästa.

  Sd startade just som främlingsfientligt parti som nu idag blivit rumsrent.

  Sedan säger jag inte att socialism skulle vara bättre.

  Allt som blir för mycket av är dåligt.
  Se bara på kapitalistiska ”fria” USA folk lider där som i Nordkoreas diktatur.

  I sovjet var det fri sjukvård men var inte bra.
  I USA får du sjukvård efter hur bra försäkring eller efter hur mycket pengar du har.

  Väldigt många i Haparanda är fientligt inställda så 100% Svenskar ändå är över hälften finnar eller halvfinnar se bara på efternamnen på folk.

 28. Laitahyökkääjä skriver:

  Verkkosurfaren. Visst finns där en del grumligheter i den svenska historien, men den där ”hobbyn” har i alla fall inte lett till diktatur i Sverige. Däremot avskaffades demokratin snabbt i Tyskland medan SA och SS gav sig gav sig ut på stan och trakasserade folk per omgående sen Adolf blivit rikskansler. ”Pöbeln hade tagit över, dräggen hade kommit till makten”, skriver historikern Alan Bullock i En studie i tyranni. Läs boken och lär av historien. SDs röstboskap saknar den historiska insikten om det bruna slemmet.

 29. Perkele skriver:

  Vilket tjat om nazister! Varken SD eller afs är nazister.
  Socialdemokraterna däremot; de samarbetade med nazisterna under andra världskriget, skickade svensk malm från sverige till tyskland i skytteltrafik, skickade tusentals balter till avrättnings/utrotningsläger i ryssland osv.
  Socialdemokraterna var de som låg bakom och skapade rasbiologiska institutet.

  Socialdemokraterna och vänsterpartiet har brunt förflutet…

 30. Taskulamppu skriver:

  Jojo… Partier har lik i garderoben men AFS och SD fyller på med lik varje dag.

  AFS och SD har ingen annan politik än att skylla på invandring och ”andra” folk. Det är en brun politik.

  Sortering och järnrör kommer att slå tillbaka på varje tornedaling.

 31. Futurum casus skriver:

  Taskulamppu: Övriga partier fyller också kvoten av dumheter varje dag. Det är sällan det kommer fram på samma sätt som med SD. Det kan vara allt från pedofili, snatteri, våld i nära relation, misshandel, fylleri, sexual brott osv. Man ska tänka på det att våra politiker utgör ett tvärsnitt av befolkningen. Det är inte förmildrande om man är sosse i stället för SD:are.

 32. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkääjä: Det kommer säkert bli diktatur i Sverige i framtiden men det är knappast SD som skapar den. Sedan kommer vårat skyddsnät rädda oss 2-3 valomgångar. Skyddsnätet består i att grundlagsändringar måste ske mellan två riksdagsval. Men SD är knappast hotet mot svensk demokrati.

 33. Jan-Erik skriver:

  Taskulamppu, riksdagsledamoten Jeff Ahl (AfS), du vet han som nästan får ministrar att börja gråta under riksdagsdebatterna, har ställt sig positiv till obligatorisk finskundervisning i de svenska skolorna. Även om det inte är partiets officiella linje så tyder det i alla fall på att partiets företrädare har en mycket positiv inställning till finnarna och Finland. Varför kommer inte Ida Karkiainen (S), Birger Lahti (V) med flera med liknande förslag?

 34. Resultaten skriver:

  Taskulamppu:

  Precis.

  Men Tornedalningar är ju ett eget folkgrupp. Här är man ju avundsjuk på andras lycka och man fryser ut människor som flyttat hit från andra ställen.

  Man har insikten ”ei se kannate” dvs det lönar sig inte.
  Det är väl klart man inte lyckas med nåt och är nästan ett under att vi ändå har något samhälle överhuvudtaget.

  Sedan är många sådana rasister när det gäller Finland, finska språket, meänkieli.

  Se lite på er själv och eran historia speciellt ni som var finska efternamn!

 35. Resultaten skriver:

  Folk är så bittra och negativa om allt om man kommer med ideer.

  Sedan så tror alla det så bra söderut.

  Men en sak är dock bättre och det är attityden. Man har inte lika hög jantelag som häråt!

  Jag vill absolut inte ha moskeer med böneutrop och sådant.
  Är ateist!
  Så ja kristendomen som är så accepterad i Sverige har också blodig historia och tvång!!

  Sedan så tror jag faktist en hel del svenskar och för nu jämställdhetens skull finnar och andra skulle fly dagens krig.
  Krig för 80år sedan är inte samma sak som krig år 2000+.

 36. Verkkosurfaren skriver:

  Ja hörni, ibland undrar man hur det står till med den logiska och politiska navigeringsförmågan, samt folkvettet. Att kalla riksdagspartier för ”Bruna slemmet”, jojo, hur är det själv bland de goda med värdegrunden? Varje sådan kommentar, och tex LO-pampen Thorvaldsons vägran att medverka i TV-samtal med en kvinna från SD, bidrar till att öka SD:s inflytande (tur han undvek debatten för hon är mycket vassare och klokare är han är). De flesta som röstar på SD kommer från S och M, knappast fascister. Laitahyökkäjä och andra mobbare, fortsätt så om ni vill att SD ska bli ännu större.

 37. Verkkosurfaren skriver:

  Ser för övrigt fram mot kvartsfinalen i fotbolls-VM, kul att se hur alla svenskar kämpade på plan och på läktaren. Jag hade gärna sett Jimmy Durmaz hoppa in och sätta ett mål. Jimmy och de andra, flera med invandrabakgrund, är stolta över att representera Sverige, de är mer svenska än man kan säga om vissa inskränkta och vilsna debattörer i detta forum.

 38. Quit skriver:

  Jag kommer från Finland, är svensk medborgare men är INTE svensk. Vad är det fel med det? Det är det Söder menar. En same är inte svensk, eller. Kallas en same svensk blir hen sårad. Det är alltså två olika saker: man kan vara svensk medborgare utan att vara svensk.

 39. Taskulamppu skriver:

  Ett tvärsnitt av Sd-valda är mycket mer dömda för brott än andra tvärsnitt.

  En finne som är svensk medborgare behöver inte kalla sig svensk om hen inte vill. Men det ska inte Björn Söder bestämma.

 40. Verkkosurfaren skriver:

  Tänkte egentligen ha lämnat denna slinga, som jag egentligen inte ville ge mig in i, för länge sedan, men straffsparkarna bara radar upp sig. Nyss var det debatt i SVT mellan ledaren för L (fd Folkpartiet) och Paula Bieler från SD (som LO-pampen Thorvaldsson ej ville prata med). En pressad Björklund medgav till slut att det ”inte var orimligt” att väljarnas vilja gav utslag i riksdagens arbete (sic!). Man pratade om (det självklara i) att låta valresultatet styra utnämingar i riksdagsutskott. Herregud, Putin behöver inga nättroll i Sverige, våra politiker och media gör det så bra på egen hand.

 41. Resultaten skriver:

  Quit:

  Stämmer mycket bra.

  Är själv också svensk medborgare har valt det för att ha lättare med saker som pass och att kunna påverka mer i Sverige t ex val.

  Innerst inne känner jag mig 50/50 svensk/finsk.
  Är lite som finlandsvenskarna i Finland. Språkmässigt finsk men annars mer svensk!

  Tyvärr är det ofta tvärtom i Haparanda fult prata finska men ändå skall man vara så jxxxa finne på det stereotypiska sättet. Dvs rädd för nya människor diskussioner och möten osv det där så kallade hierarki tänket och avundsjukan.

  Vet inte om det beror på någon mindrevärdskomplex?

 42. Verkkosurfaren skriver:

  Quit, så är det. Så länge du gör dina plikter som svensk medborgare (vi har ju både rättigheter och skyldigheter) så får du kalla dig vad du vill, och vi kan säkert se en hockeymatch ihop och heja på varsitt lag och vara vänner. Och om det svenska känns alltför obekvämt eller främmande för dig finns ju alternativet att flytta hem till forna östra rikshalvan igen, men det vore trist, vi skulle kanske sakna dig.

 43. Laitahyökkäjä skriver:

  Aha, alla emot SD här är ”mobbare”? Å nästa generation Durmaz och Zlatan då? De får inte ens komma in när SD regerar. Vilka är det som är mobbar? Verkkosurfens egna navigeringsförmåga lämnar en del att önska.
  I en nypublicerad bok berättar den fransk-algeriske målskytten Benzema (Real M) att han är fransman när han gör mål men arab när han missar. Om du för en stund lämnar trollfabrikernas verkko och besöker ett bibliotek för att läsa om fotboll, historia, kultur och livet runt jorden med öppet sinne, kanske du upptäcker att du ej behöver stå hemma och vakta din dörr.

 44. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkäjä: De rasistiska uttrycken mot Durmaz kan mycket väl vara skapad via bot. Jag väntar med spänning på polisrapporten.

 45. Ser återkommande i omgivningen skriver:

  Kan du inte din svenska historia Quick. Än idag är samer förbjudna i hembygden längs gränsälvsnationen Sverige. Det är konstigt alls om SD i södra Sverige kan sin historia som är vilseledd av svensk läroplanen med mycket litet lärdom ut till eleverna om Sveriges Urbefolkning samerna. Svårt är att ta till sig hur samerna förnekas av svenska medborgare idag som har levt i samma samhället utan att accepterat samerna som svenska medborgare. Med självklar rätt till samhällets beskydd och legitimitet.-Tyvärr säger verkligheten helt annat.

 46. Laitahyökkäjä skriver:

  Goddag yxskaft, Futurum Casus. Bot eller inte bot, spela roll. När nationalisterna får regeringsmakten så är det slut med invandringen av kommande generationers Durmaz och Zlatan, sa jag. Pratade ej om nån bot. Kan du inte ens läs innantill.
  Ser för övrigt,i skrivande stund, Annie Lööf prata i Almedalen medan NMR-nassarna försöker störa mötet med buanden och skrik. Samma gissel mot diverse demokratiska samtal som förra året. Men det kanske är en bot som buar, för det finns väl inga nassar i staten Sverige, eller…?

 47. Verkkosurfaren skriver:

  God kväll yxskaft Laittahyökkäjä, det blir bara bättre och bättre stämning i valrörelsen tack vare extremister som NMR på högerkanten och du och dina kompisar på andra sidan. Intw bara Annie Lööf stördes under sitt möte. Liberalen Thomas Gur hade möte vid kyrkan i Visby och talade om integration etc, prosten tålde inte det han hörde och drog igång kyrkklockorna för att signalera ”fara och färde”. Enligt media har prosten senare gjort en pudel och medgett att han förivrat sig, hoppas han får sparken och döms för störande av allmän sammankomst. Du undrade om mobbare? Thomas G är nog inte ens SD.

 48. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Tack detsamma. Vad har SD med NMR att göra? Jag vidhåller, Durmaz blev mest troligt utsatt för botar som sedan raderades ut för att bli en kärleksvåg. Om det är sant så är det allvarligt. Som sagt, jag väntar på polisrapporten.

 49. Henke skriver:

  Laitahyökkäjä, inför förra valet var de en massa vänsterextremister som gapa på Åkessons möten, men de är kanske skillnad. Dom är väl från den goda sidan enligt dig.

 50. Umebo skriver:

  Spot on, trots nick-namet, Laitahyökkäjä! Att du orkar polemisera med dom idiotiska xenofoberna – som fritt får svamla i HB-Webbens kommentarsfält – är imponerande. Kanske är du värd samma pris som makarna Suo? Grattis till dom btw.

  Precis som du tror jag att brunslemmets framgångar beror på att dom inte kan sin historia och därmed är lättmanipulerade via nätet. Vi får hoppas att det trots allt inte leder till irreversibla ”framtida skador”.

 51. ädn skriver:

  Större delen aktiva skribenter på denna sida har ingen anledning alls att frukta vare sig ställföreträdande ”gudar” eller hen håle själv. Hela kören av patriarkalt ”grabbgäng” står enade i sak om alla de andra, kommer ens i närheten av sin uppblåsta gemensamma storhet och obekväma rasistuttryck bemöts med tigande, inget att frukta dem längre som har trampats och skövlats på personligt värde och integritet. Den saken om alla andras obetydlighet lyser tydligt transparent bland matchovistiska grabbigheten från bygden, vi har lyckats få dem sänkta och ingen ska komma här och komma och störa

 52. Laitahyökkäjä skriver:

  Tack Umebo. Men all heder ska gå till paret Suo, två lysande fyrbåk i xenofob-natten. Som gammal Happis-bo försöker jag orka diskutera för att demokratin måste underhållas. Exemplen Polen, Turkiet och Ungern (f ö SD:arnas favoritland) visar hur bräcklig den kan vara.
  PS: Var laitahyökkäjä (ytterforward)under min tidigare idrottskarriär.
  Verkkosurf: fattar inte ”logiken” i din senaste uppkastning!?

 53. Futurum casus skriver:

  Det är märkligt vilken skillnad det är på vilka epitet som får användas i kommentarsfältet . Jag testade med ordet ”träskalle” men det var uppenbarligen alldeles för sårbart för mina kombattanter. Men ”idioter” går tydligen bra. Jag ska testa med det nästa gång.

 54. Futurum casus skriver:

  Umebo: Allt är relativt. Det får framtiden visa vem som har fel. Jag är övertygad om att Sverige får samma problem som Libanon så får du tro på någonting annat. Tänk på att Libanon och Syrien har en gång i tiden varit kristna länder. Det är snarare du som har dåliga historiekunskaper.

 55. Verkkosurfaren skriver:

  Laittahyökääjä, jag hade inte förväntat mig att du skulle förstå heller. Bra ändå att du berättar att du redan under din (så kallade) idrottskarriär var på ytterkanten, får man anta till vänster. Du verkar dock börja kunna skilja på nazister, modrater och SD-are. Kämpa på! Men våra skäl till att delta i denna disussion är de samma, jag värnar demokrati och vill ej lämna spelplanen fri för såna som kallar meningsmotståndare för slem och deras åsikter för uppkastningar. Men Umebo har en poäng, nåt pris borde du få. ”Årets foliehatt” nominerar jag dig till, det priset får du och Umebo tävla om!

 56. Nicke skriver:

  Grattis till ett fantastiskt jobb för paret Suo. Men vi ska ej glömma alla våra fantastiska ungdomsledare som tar hand om våra Haparanda ungdomar ni borde också uppmärksammas på ett eller annat sätt.

 57. Jens skriver:

  Verkkisurfaren: i denna tråd är det nog Umebon som har minst foliehatt på sig.

 58. Laitahyökkääjä skriver:

  Tack verkkosurfaren. Ha en trevlig sommar nu…

 59. Dem där inte vi här som vi är skriver:

  Tilläggas bör för förtydligande till Vrkkosmugglaren utan jämställdhet ingen demokrati,-klart?

 60. Verkkosurfaren skriver:

  Jag tror inte vi kommer längre i denna diskussion, då fakta ställs mot värderingar blir det knepigt (fråga tex sossarna som tvärvänt i migrationspolitiken och helt plötsligt ska införa stora delar av SD:s invandringspolitik). Men jag nöjer mig faktiskt nu, vi har luftat våra åsikter och det är väl en del av demokratin att vi kan göra det. Laittahyökkäjä, tack för din hälsning, jag önskar även dig en bra sommar.

 61. Erik skriver:

  Förstår inte hur det kan spåra ur så fullstädigt.Grattis än en gång Agneta och Lars och ha en fortsatt trevlig Sommar!!

 62. Konkret skriver:

  Bla, bla, bla, bla….

 63. De goda och friska minns bäst skriver:

  Jaha vem kan säga något om prishöjningar till upphöjda personer. Suo är ett bygdebaserat namn från Karungi. En riktigt gemytlig dam kommer henne ihåg och långt ifrån några personliga utmärkelser. Är inte förvånad att samma träd ger lika friska frukter.