Maktskifte att vänta i Haparanda

HAPARANDA: Med sju av sju distrikt räknade i kommunalvalet i Haparanda skakar resultatet om rejält. Sjukvårdspartiet verkar ha gjort ett oerhört starkt val.

(S) har i kommunalvalet tappat kraftigt och noterar 34,1 procent (minus 12,6 procentenheter). Här talar vi om ett parti som innan valet 2014 hade egen majoritet.

Även (C) tappar (minus 2,5) och noterar 21,5 procent. Samma gäller Moderaterna (minus 4,1) till 11,1 procent.

Kristdemokraterna går uppåt (plus 3,2) och noterar 5,7 procent. Vänsterpartiet tappar och får 3,6 procent (minus 2,3).

Det intressanta i Haparandas valresultat på kommunalnivå är det som än så länge redovisas som ”övriga”. Denna grupp har gått till 19,7 procent och inom dessa siffror döljer sig siffrorna för Sjukvårdspartiet som därmed verkar bli tredje största parti.

Förutsatt att siffrorna för Sjukvårdspartiet ligger inom ”övriga” pekar resultatet på att det blir ett maktskifte i Haparanda där Centerpartiet och Sjukvårdspartiet tar ledande roller.

Publicerad i Haparanda, Svenska
103 kommentarer om “Maktskifte att vänta i Haparanda
  1. Framtiden visar skriver:

    Från holmen: jag har skrivit anställda i kommunen och då menar jag de ca 800 som är anställda i kommunen. För det pekas mot alla anställda. Hur får du till det med kommunhuset, du måste läsa rätt. Sedan är nog de anställda som är i kommunhuset av alla olika politiska åsikter, men ni pekar ut att alla skulle vara socialdemokrater. Du lämnar ingen kommentar om soc ekonomi, så jag antar att du har inget att tillägga om den.

  2. Jens skriver:

    Verkko: synd att du känner dig träffad. Gissar att du är en av dem som avses. Vad är orimligt med mitt förslag att de som stödjer SD:s partilinje och själv är ickesvenskar eller har dubbelt medborgarskap visar vägen?

  3. Fy skriver:

    Örjan är tyst..