Malin Buska i stor filmroll

ÖVERTORNEÅ: Malin Buska ska spela drottning Kristina i Mika Kaurismäkis kommande film.

För en tid sedan tog Malin Buska från Övertorneå hem priset som Rising Star 2011. Det fick hon för sin roll i filmen Happy End och priset utgjordes av en resa till Cannes. I samband med att hon varit i Cannes avslöjades att hon ska spela rollen som 1600-talsdrottningen Kristina.

Greta Garbo spelade samma roll 1933.

– Jag älskar Garbo, hon är en av de största. Men jag tänker inte basera min tolkning på henne. Jag låter Kristina ta över min kropp och själ. Det här är min drömroll, säger Malin Buska till branschtidningen Screen.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
En kommentar om “Malin Buska i stor filmroll
  1. Stig Aspholme skriver:

    Grattis Malin till dina framgångar, du är värd all uppvaktning!