Malmbilarna står stilla

PAJALA: Från tidig lördag förmiddag har Kaunis Irons malmbilar stått stilla på grund av de rådande väderläget. 

HB körde idag sträckan mellan Pajala och Junosuando och kunde konstatera att det rådde ett riktigt eländigt väder med snöfall och snödrev. Vi konstaterade även att inte en enda malmbil var i farten men däremot möttes vi av ett flertal plogbilar som kämpade i snödrevet med att hålla vägen farbar.

Från Kaunis Iron meddelar man att att när snöstormen lättar så kör man igen. Vi kunde igår berätta om en olycka under fredagen då ett släp som lossnade från en av Kaunis Irons malmbilar och hamnade i diket.

Ingen person skadades vid det olyckstillbudet och mycket tyder på att väderleken även hade med det tillbudet att göra.

Publicerad i Pajala, Svenska
6 kommentarer om “Malmbilarna står stilla
 1. Vettigaste belutet hittills skriver:

  Absolut vettigaste beslutet hittills hoppas de står stilla för alltid och slutar skita ned vägarna överallt med malm damm som rostar och som man andas in i luftrören(kanske cancerframkallande) och amatörer ute på vägarna att utgöra en trafikfara.
  Vilken vansinnig ide att tillåta denna trafik efter våra smala lappstigar.

 2. Rolle skriver:

  Är lastbilarna av samma leverantör som tågen som inte tål vinterklimat?

 3. KorvgubbN skriver:

  Det har ju ingenting att göra med att bilarna inte skulle tåla vinterklimat, utan chaufförernas och andra trafikanters säkerhet…

 4. Lastbilsförare skriver:

  Tycker det är väldigt mycket gnäll, är det inte bättre att förbjuda alla lastbilar i hela sverige så ingen kan få något gjort?

  det är inte bara med malmbilar det är olyckor med, du har alla utländska trailerdragare med sommardäck som går i diket, varför gnäller inte folk på dom?

  ja malmbilarna är tunga och alla är inte gjorda för att köra i rådande väglag, men samma sak där, bättre att förbjuda personbilister, eftersom dom inte kan hålla sig till sin kant, och tror att dom är lika stora som en lastbil och ska kräva väg,
  tänk själva på hur ni kör så blir allt bättre

 5. Rolle skriver:

  Korvgubben tål dom inte vinterklimat är det en fara för chaufförernas o andra trafikanters säkerhet

 6. Lassi skriver:

  Helt rätt beslut med omtanke av övriga trafikanter, som ej alltid kör med varsamhet vid besvärliga väder förhållanden.